Bring Your Chair Cosy Festival 2024: Από 12/7 έως 26/8 σε Σέριφο και Σίφνο

Μια ανεπανάληπτη εμπειρία είναι το Bring Your Chair – Cozy Festival που συνδυάζει τον κινηματογράφο, τη μουσική και την επιστήμη στο κάδρο των Κυκλάδων.

Το Bring Your Chair – Cozy Festival φέρνει το καλοκαίρι του 2024 μοναδικές βραδιές στη Σέριφο και τη Σίφνο, με την παρουσία μοναδικών καλλιτεχνών κι επιστημόνων. Ο οσκαρικός σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν, θα είναι παρών στην προβολή της βραβευμένης ταινίας του The Holdovers. Το trio του Γιώργου Κοντραφούρη και του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου, η Μιράντα Βερούλη με το quinteto της, ο κορυφαίος επιστήμονας της τεχνητής νοημοσύνης Τίμος Σελλής, Διευθυντή της Ερευνητικής Μονάδας «Αρχιμήδης» του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» και ο ειδικός στο δίκαιο αναδυόμενων τεχνολογιών, Γιάννης Ρεβολίδης, θα είναι εκεί.

Συγκεκριμένα, ο σπουδαίος σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν θα τιμήσει με την παρουσία του το φεστιβάλ Bring Your Chair – Cozy Fesval, απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού μετά τη λήξη της προβολή της ταινίας του, στην ήσυχη παραλία της Φασολούς, με θέα τον Ιερό βράχο της Χρυσοπηγής.

Στη Σέριφο, η Μιράντα Βερούλη θα μαγέψει το κοινό τραγουδώντας δίπλα στο κύμα, υπό το φως της πανσελήνου του Ιουλίου και ο Γιώργος Κοντραφούρης θα ξεσηκώσει τους παρευρισκόμενους με τους groove ρυθμούς από το Hammord organ, στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου ΠΕΡΣΕΥΣ.

Στη Σίφνο, ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος θα προσφέρει μια αξέχαστη μουσική εμπειρία στην Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα. Οι επιστήμονες Τίμος Σελλής και Γιάννης Ρεβολίδης θα απαντήσουν στις ερωτήσεις που προκαλεί το θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης, σε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην φιλόξενη πλατεία της Καταβατής.

Το φεστιβάλ επιστρέφει από τις 12 Ιουλίου έως τις 26 Αυγούστου, με δωρεάν είσοδο για το κοινό και σταθερούς συνοδοιπόρους όλα αυτά τα χρόνια την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου.

Το πρόγραμμα του Bring Your Chair Cosy Festival στη Σέριφο:

12-07-2024 ΩΡΑ: 21.00 / ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΙΒΑΔΑΚΙΑ – CORALLI SEA SIDE RESORT

GROOVIN’ IN THE MUSEUM

Τον έχουν πει «Τζίμι Χέντριξ» της ελληνικής τζαζ σκηνής, όταν μαγεύει το κοινό με το Hammond Organ. Τον φωνάζουν «δάσκαλο», όταν μεταφέρει τις γνώσεις του στους νεότερους, είτε διδάσκει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο είτε στην Ακαδημία «Σιμπέλιους» στο Ελσίνκι είτε σε σεμινάρια ανά τον κόσμο.

Ο Γιώργος Κοντραφούρης είναι ένας δεξιοτέχνης των πλήκτρων και θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους μουσικούς της ελληνικής τζαζ, που διαρκώς ψάχνει καινούργιους δρόμους.

Στα live του συνομιλεί νοητικά με το φανατικό κοινό του, αντλώντας έμπνευση από αυτό, την οποία μετουσιώνει με μαγικό τρόπο σε δημιουργία για να την επιστρέψει ξανά σ’ αυτό. Μαζί του δύο εξέχοντες νέοι μουσικοί ο Ερικ – Ιούλιος Παναγόπουλος στην κιθάρα και ο Jason Wastor στα ντραμς.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ

ΠΙΑΝΟ: Γιώργος Κοντραφούρης / ΚΙΘΑΡΑ: Ερικ – Ιούλιος Παναγόπουλος / ΤΥΜΠΑΝΑ: Jason Wastor

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Η συναυλία πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Coralli Sea Side Resort

20-07-2024 ΩΡΑ: 21.00 / ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΙΒΑΔΑΚΙΑ – CORALLI SEA SIDE RESORT

TRIBUTE TO ASTRUD GILBERTO

Η Astrud Gilberto έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, αφήνοντας πίσω της μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά. Στην δεκαετία του ’60 συστήνει στον πλανήτη την bossa nova. Η αέρινη φωνή της με τη χαρακτηριστική αγγλική προφορά, έκανε γνωστό το νέο μουσικό είδος μέσα από τις δημιουργίες των Βραζιλιάνων καλλιτεχνών.

Η Μιράντα Βερούλη, είναι μια τραγουδίστρια με πολύχρονη παρουσία στην ελληνική jazz και world σκηνή. Θεωρείται η «Πρέσβειρα» της Βραζιλιάνικης μουσικής στην Ελλάδα και έχει τιμηθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας με το Μετάλλειο του Ιππότη του Rio Branco για την συμβολή της στην προώθηση της Βραζιλιάνικης μουσικής στην Ελλάδα.

Μαζί με ένα γκρουπ κορυφαίων Ελλήνων jazz μουσικών, ερμηνεύει τραγούδια από τις εμβληματικές ηχογραφήσεις της «Βασίλισσας της Bossa Nova» και μας προσκαλεί σε μια πτήση «Non-stop to Brasil»!

ΜΟΥΣΙΚΟΙ

ΤΕΝΟΡΟ ΣΑΞΟΦΩΝΟ: Τζώρτζης Τσιρόπουλος / ΠΙΑΝΟ: Σπύρος Μάνεσης / ΜΠΑΣΟ: Γιώργος Ρούλος / ΤΥΜΠΑΝΑ: Αναστάσης Γούλιαρης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

H εκδήλωση τελείται υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα και πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Coralli Sea Side Resort.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *