Θα κάνουν “απόβαση” τελικά οι τουρίστες στη Σέριφο;

Όπως διαβάζουμε τουλάχιστον στο intronews.gr/ στο ρεπορτάζ της Κατρίν Ξενάκη, και σε άλλα site που αναπαράγουν την είδηση, η Σέριφος συγκαταλέγεται στα νησιά με πληρότητα πάνω από 95% για τον Αύγουστο στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης…

Τώρα, για να είμαστε και σοβαροί, δεν έχει καμία σχέση το ποσοστό της πληρότητας των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης με το αν οι επισκέπτες στο νησί θα είναι λίγοι, πολλοί ή υπερβολικά πολλοί… Σημασία έχει η συνολική δυναμικότητα κλινών του νησιού. Τα άλλα είναι για να γράφονται ρεπορτάζ και να αραδιάζουμε και εντυπωσιακά νούμερα…

Από την άλλη -συνεχίζουμε να διαβάζουμε εμείς-  σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 18/7/2024 στο iliaoikonomia.gr/ –αλλά και σε πολλά άλλα sites–, και έχει τίτλο «Bloomberg: Τα διάσημα ελληνικά νησιά δεν μπορούν να κρατήσουν μακριά τους τουρίστες», απόσπασμα που αφορά τη Σέριφο και εμπεριέχει και τις απαραίτητες “βομβιστικές” δηλώσεις του δημάρχου κου Ρεβίνθη:

 «οι τουρίστες είναι έτοιμοι για μια κακή έκπληξη φέτος λόγω της έλλειψης νερού» και θα πρέπει επίσης να προετοιμάζονται για επιδεινούμενη κυκλοφοριακή συμφόρηση που μπορεί να τους κάνει να χάσουν την ώρα αναχώρησης του πλοίου τους. “Πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα μπορούν να κάνουν ντους, αν δεν υπάρξει άμεση λύση».

Το προσπερνάμε με ελαφρά πηδηματάκια- όπως κάνουν και όλοι οι επαγγελματίες του νησιού-  και πάμε να μάθουμε ποιά είναι τα  9 νησιά που τον 15αύγουστο δε θα χωράς να περπατήσεις!

Παρατηρούνται προκρατήσεις της τάξης άνω του 90% στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, σε 29 δημοφιλείς προορισμούς καλοκαιρινών διακοπών, για την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου. Για αυτό αν ενδιαφέρεστε για κάποιο από τα παρακάτω νησιά και δεν έχετε κάνει ακόμα κράτηση, καλό θα ήταν να κάνετε προτού να είναι πού αργά.

Σύμφωνα με έρευνα του E- Real Estates, ανάμεσα στους προορισμούς, που κερδίζουν το ενδιαφέρον των τουριστών για τον Αύγουστο είναι οι Τήνος, Σύρος, Σκιάθος, Σκόπελος, Ύδρα, Σπέτσες, Άνδρος, Κύθνος, Αίγινα, Νάξος, Ίος, Σίφνος, Σέριφος, Μήλος, Αμοργός, Φολέγανδρος, Παξοί, Κεφαλονιά. Κέρκυρα, Ρόδο, Καλαμάτα και Μονεμβασιά.

Τα νησιά με πληρότητα

Σκιάθος: Το ποσοστό προ-κρατήσεων για την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου αγγίζει το 97% στην πλατφόρμα Airbnb. Το συνολικό κόστος μίσθωσης για 6 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 790€ για την εβδομάδα του 15Αυγουστου.

Σπέτσες: Την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου καταγράφονται ποσοστά προ-κρατήσεων της τάξεως του 93% και 96% αντίστοιχα, με το κόστος για 6 διανυκτερεύσεις να διαμορφώνεται από 1.410€ στην Ύδρα και από 1.234€ στις Σπέτσες.

Κύθνος: Το ποσοστό προ-κρατήσεων την εβδομάδα του 15Αυγουστου το 90% στην πλατφόρμα Airbnb. Το συνολικό κόστος μίσθωσης για 6 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 1.681€.

Φολέγανδρος: Η Φολέγανδρος έχει ρεκόρ στις προ-κρατήσεις για το 15Αυγουστο με 100% πληρότητα.

Σίφνος: Η Σίφνος έχει 99% προ – κρατήσεις και οι τιμές κυμαίνονται από 1.304€ για 6 διανυκτερεύσεις.

Σέριφος: Η Σέριφος έχει 98% πληρότητα στις προ- κρατήσεις και οι τιμές για 6 διανυκτερεύσεις ξεκινούν από 1.669€.

Μήλος: Το αγαπημένο νησί με το σεληνιακό τοπίο έχει 98% πληρότητα για προ-κρατήσεις και οι τιμές του ξεκινούν από 2.016€ για έξι διανυκτερεύσεις.

Αμοργός: Η Αμοργός είναι ακόμα ένα νησί, στο οποίο εντοπίζεται 99% πληρότητα προ – κρατήσεων. Οι τιμές ξεκινούν από 2.908€ για έξι βράδια.

Παξοί: Το ποσοστό προ- κρατήσεων στο νησί είναι 95% και οι τιμές για 6 διανυκτερεύσεις ξεκινούν από 1.841€.

(Φωτό της φιλινάδας Κλαίρης Μουσταφέλλου)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *