Ανακαλύψτε την εμπειρία των πεζοπορικών διαδρομών της Σερίφου.

Μια σύγχρονη προσέγγιση από το Eco Serifos.

Για πρώτη φορά εφαρμόζουμε την μέθοδο της εικονικής περιήγησης (Virtual Tour) για την ολοκληρωμένη καταγραφή-αποτύπωση των πεζοπορικών διαδρομών που υπάρχουν στο νησί, ενώ παράλληλα προσφέρουμε ένα απίθανο σύγχρονο “εργαλείο” σε κάθε περιηγητή ώστε να περπατήσει με ασφάλεια σε όλα τα μονοπάτια.

Χρησιμοποιούμε έναν απλό σύνδεσμο (link). Πατάμε απλά ένα “κουμπί” και όλη η πληροφορία είναι πλέον διαθέσιμη, χωρίς χρέωση, χωρίς περιορισμούς, χωρίς να περιμένεις πόσο αναλυτική, ενδιαφέρουσα αξιόπιστη και μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα είναι η παρουσίαση αυτή!

Μια αυτόνομη εικονική περιήγηση για κάθε ένα μονοπάτι

Σκεφτείτε ότι κάθε μια πεζοπορική διαδρομή στη Σέριφο θα μπορούσε να είναι ένα μοναδικό website με όλα τα στοιχεία ενσωματωμένα σε διαδικτυακό περιβάλλον (web)! ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕIΝΑΙ!

Δύο μπάρες μενού με ενσωματωμένη όλη την  διαθέσιμη πληροφορία και ακόμα περισσότερη, όταν και όποτε κριθεί αναγκαίο.

Οι διαδρομές είναι ολοκληρωμένες σαφείς και καταγεγραμμένες από επαγγελματίες.

Η “Ανάβαση” για εμάς είναι η καλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα για αποτυπώσεις μονοπατιών και οι αναλυτικοί της χάρτες μας συντροφεύουν χρόνια τώρα στις περιηγήσεις μας σε όλη την Ελλάδα. Αυτοί ανέλαβαν την εκπόνηση του έργου της Σερίφου την Άνοιξη του 2024 και η ίδια η κ. Πηνελόπη Ματσούκα έγραψε και τα κείμενα – περιγραφές των διαδρομών. 

Χρησιμοποιούμε φωτογραφίες 360 μοιρών με ακριβείς συντεταγμένες

Αυτού του τύπου οι αποτυπώσεις αποκαλύπτουν τον περιβάλλοντα χώρο και σε συνδυασμό με τα δεδομένα γεωδαισίας (γεωγραφικό μήκος και πλάτος) ενημερώνουν με σαφήνεια τον περιπατητή για την θέση στην οποία βρίσκεται (ή π.χ.έχει βρεθεί) δημιουργώντας ταυτόχρονα αίσθημα ασφάλειας.

Ενσωμάτωση στο Google Street View

Ταυτόχρονα  με την προβολή των φωτογραφιών 360 μοιρών στην εικονική περιήγηση του κάθε μονοπατιού με στοιχεία προσανατολισμού, οι ίδιες φωτογραφίες έχουν αναρτηθεί στην υποεφαρμογή Google Street View ώστε να είναι διαθέσιμες διεθνώς σε εκείνους που θα ήθελαν να ανακαλύψουν τα σημαντικότερα σημεία της διαδρομής ψηφιακά.

Συνδυάζουμε τους Χάρτες της Google και της “Ανάβασης” 

Όλες οι διαδρομές έχουν καταγραφεί με αξιόπιστες συσκευές GPS τα δεδομένα των οποίων αναγνωρίστηκαν από την εφαρμογή Google Maps και κατα συνεπεια οι διαδρομές καταγράφηκαν με ακρίβεια πάνω στο διεθνές χαρτογραφικό σύστημα της Google.Οι καταγραφές αυτές παρουσιάζονται στο κεντρικό κάτω μενού κάθε εικονικής περιήγησης

Κάθε φωτογραφία διαθέτει περιγραφή και ακριβή θέση λήψης

Όλο το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζουμε από την πεζοπορική κάλυψη της εκάστοτε διαδρομής έχει ακριβείς συντεταγμένες (ανά φωτογραφία) και πλέον είναι πολύ δύσκολο να “χαθεί” κάποιος και να μην γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεται.

Επιπρόσθετα η εικονική περιήγηση κάθε μονοπατιού διαθέτει:

  • Υψομετρικό διάγραμμα
  • Χάρτη της Ανάβασης σε μορφή φωτογραφίας
  • Video 360 σε κάποιες από τις διαδρομές
  • Απεριόριστες δυνατότητες εμπλουτισμού με νέο ψηφιακό υλικό

Και φυσικά λειτουργεί απρόσκοπτα σε όλα τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

Τέλος για όποιον προτιμά τις “παραδοσιακές μεθόδους” δεν έχει παρά να μπει στο www.ecoserifos.gr και να δει στη κατηγορία ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, την πλήρη καταγραφή όλων των πεζοπορικών διαδρομών στο νησί.

Ξεκινάμε με μία από τος πιο όμορφες πεζοπορικές διαδρομές στη Σέριφο, (Χώρα-Καλλίτσος)  την οποία και σας προτείνουμε άμεσα να ακολουθήσετε.

Σύντομα θα ακολουθήσουν οι διακριτές εικονικές περιηγήσεις από όλες τις πεζοπορικές διαδρομές στο νησί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *