Το Ταμείον είναι μείον (;) και το colpo grosso … με πυροδότηση του ΠΠΙ Σερίφου!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαββάτου υπήρξε και η ακρόαση των αιτημάτων του προσωπικού του ιατρείου Σερίφου. Και από ότι καταλάβαμε έγινε λίγο… Τέξας, με αντεγκλήσεις και σε προσωπικό επίπεδο.

Ο επικεφαλής ιατρός του ΠΠΙ Σερίφου κ. Θ. Κοντάρης μπήκε μαινόμενος στο Δ. Σ. κάνοντας επίθεση στην Αντιπολίτευση ότι αυτή φταίει  για το ύψος των επιδομάτων στους γιατρούς, λόγω της απόφασης του Δήμου για διαμοιρασμό των χρημάτων σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς της Σερίφου. 

Εδώ θα πρέπει να παρατηρήσουμε την 1η μεθόδευση: Κάποιος έδειξε με το δάχτυλο την αντιπολίτευση στον κ. Κοντάρη… μόνος του έβγαλε συμπεράσματα για την πλειοψηφική απόφαση του Δήμου και πως αυτή έφτασε στο συγκεκριμένο οικονομικό αποτέλεσμα ;

Ενδιαφέρον επίσης έχει η μέθοδος που ακολούθησε η παράταξη του δημάρχου ώστε να ΜΗΝ ΕΚΤΕΘΕΙ στην απόφασή της για παροχή επιδομάτων ΣΕ ΟΛΟΥΣ, αλλά να φανεί ότι φταίει η αντιπολίτευση που τελικά τα ποσά των επιδομάτων δεν ήταν τα αναμενόμενα για το ιατρικό προσωπικό….

Ας τα πάρουμε από την αρχή… 

Στο 11ο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 7/6/2024 είχε παρθεί απόφαση να δοθούν κίνητρα σε ΟΛΟΥΣ τους δημοσίους υπαλλήλους που επιλέγουν τη Σέριφο ως τόπο διαμονής και εργασίας. Φυσικά δεν έγινε τίποτα από τότε και το θέμα ανακινήθηκε τώρα. Η πρόταση της αντιπολίτευσης από τον Φλεβάρη ήταν να δοθούν επιδόματα 1.000 ευρώ στον γενικό γιατρό και στον παιδίατρο, 900 ευρώ στον αγροτικό γιατρό και 400 ευρώ στο νοσηλευτικό προσωπικό, η οποία δεν πέρασε από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών διότι «δεν επαρκούσαν τα διαθέσιμα του Δήμου». Η αντιπολίτευση επανήλθε στις 7/9 ζητώντας ΣΥΝΟΛΙΚΆ για επιδόματα όχι 35.000 € αλλά 52.000€, ώστε να πάρουν ΟΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως είχε αποφασιστεί στις 7/6. 

Και η απάντηση του Δήμου είναι: «δεν έχω τόσα, αλλά θα μοιραστούν τα 35.000»… 

Αυτόματα φαίνεται -μαγική εικόνα-, πως η αντιπολίτευση φταίει που το νοσηλευτικό προσωπικό θα πάρει τελικά χαμηλότερο επίδομα ώστε να φτάσει για όλους… Και ο Δήμος βγαίνει από την εικόνα… Καλό;

Καλό, αλλά λίγο… Διότι η δικαιολογία πως δεν έχουμε χρήματα ΔΕΝ πείθει. Είναι δυνατόν  ο δήμος να μη  μπορεί να εξασφαλίσει τα επιπλέον 17.000 το χρόνο για επιδόματα των δημόσιων λειτουργών;  Εδώ μέχρι στιγμής από τα αναρτημένα κονδύλια έχουν εγκριθεί πάνω από 11-15.000 € για ενισχύσεις συλλόγων , φιέστες,  παρουσίαση βιβλίων, ενώ σε λίγο θα προσληφθεί ειδικός νομικός σύμβουλος για να «προστατεύει» τα εκλεγμένα μέλη από κακόβουλες δημοσιεύσεις στα social media (!!!)

Αλλά  θα μας πείτε όλες αυτές οι δράσεις φέρνουν ψηφοφόρους… Τα επιδόματα δεν φέρνουν ψηφοφόρους… 

Σε κάθε περίπτωση συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σαν την τελευταία, δεν τιμούν ιδιαίτερα κανέναν… και ελπίζουμε να δοθούν στη δημοσιότητα -ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- τα πρακτικά ΟΛΗΣ της συνεδρίασης. 

Τι είπε ο γιατρός στους εκλεγμένους συμβούλους του Δήμου; 

Δεν είναι κι αυτός δημόσιος λειτουργός; Δεν θα ήθελε όλοι οι συνάδελφοί του (π.χ. εκπαιδευτικοί) να παίρνουν επίδομα; Πιστεύουμε πως ναι… άρα γιατί του έφταιξε η αντιπολίτευση συγκεκριμένα και όχι η οικονομική πολιτική και διαχείριση του Δήμου;

Τι απάντησαν οι υπόλοιποι; 

Ποια ήταν η κατάληξη;

Και κλείνοντας…

Για όσους αγαπούν αληθινά τη Σέριφο ήταν καλύτερα να υιοθετηθεί η πρόταση της αντιπολίτευσης «τα δημοτικά συμβούλια να γίνονται με ανοικτή ακρόαση στο κοινό -όπως στη πλειοψηφία των Δήμων της Ελλάδας- ώστε να όλοι να εκφράζονται διατηρώντας τον σεβασμό σε κάθε ομιλητή αλλά και στην γενικότερη κοσμιότητα»

Διότι έτσι  θα μπορεί ο κάθε δημότης να βγάζει μόνος του τα συμπεράσματα για το ύψος και το ήθος των δημοτικών αρχόντων, και  όχι να περιμένουμε τα πρακτικά μήνες μετά και επιλεκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *