Να δείτε που η Σκάλα στο Μέγα Λιβάδι θα σωθεί!

Το ερώτημα είναι ποιος θα σώσει αυτή την υπέροχη Σκάλα; Απ ότι μαθαίνουμε πάντως ΔΕΝ θα είναι ο Δήμος Σερίφου,  ΔΕΝ θα είναι ο καθηγητής Κος Μπελαβίλας ,  ΔΕΝ θα είναι αυτός ο “φοβερός” Σύλλογος Μ. Λιβαδίου με προέδρους και ταμίες,  αλλά σύμφωνα με αυτά που ακούστηκαν στο Δ. Σ.  -από τους ίδιους παρακαλώ- θα είναι ΕΝΑΣ ΙΔΙΩΤΗΣ!

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Σαββάτου έκρυβε εκπλήξεις… Παρουσιάστηκε σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη η μελέτη με τον τίτλο «Τεκμηρίωση, αποτίμηση και προτάσεις θεσμικής προστασίας, διάσωσης και ανάδειξης των μεταλλευτικών μνημείων και τοπίων», που αφορά το νησί μας καιεκπονήθηκε από ομάδα επιστημόνων υπό την εποπτεία του γνωστού καθηγητή του ΕΜΠ κου Μπελαβίλα.

Κατά την διαδικασία ερωτήσεων των μελών του ΔΣ και απαντήσεων που δόθηκαν ακούστηκαν τα εξής:

  • Για να αποκατασταθεί η Σκάλα στο Μεγάλο Λιβάδι θα πρέπει να διαθέσει (ή να βρει) ένα εκατομμύριο ευρώ ο Δήμος, ή η Περιφέρεια… Να σημειώσω πως εμείς σαν περήφανοι Σερφιώτες δεν θέλουμε τη βοήθεια κανενός (δια στόματος αντιδημάρχου…). Οπότε να υποθέσω πως η Περιφέρεια μένει απέξω; Και θα τα βρει ο Δήμος; Που δεν έχει να δώσει επιδόματα στο προσωπικό του ιατρείου–όπως μαθαίνουμε;
  • Οι προτεινόμενες από τη μελέτη ζώνες προστασίας πρέπει να θεσμοθετηθούν από τα ΤΠΣ, τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, δηλαδή… Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι με άλλα λόγια, διότι αυτό προϋποθέτει διαβούλευση, συζητήσεις, αποφάσεις, ΦΕΚ, κλπ., κλ.π….
  • Αλλά το κορυφαίο που ειπώθηκε είναι πως έχει ήδη εγκριθεί μελέτη ιδιωτών για την αποκατάσταση της Σκάλας στο Μέγα Λιβάδι από το Αρχαιολογικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, και μάλιστα–όπως αναγράφει η ενημερωτική ανάρτηση της δημοτικής αντιπολίτευσης–, τόσο ο ίδιος ο κ. Μπελαβίλας, όσο και ο δήμαρχος Σερίφου ήταν διαδικτυακά παρόντες στη συνεδρίαση του αρχαιολογικού συμβουλίου όπου κατατέθηκε η μελέτη των ιδιωτών!!! (Άρα γνώριζαν…).

Επομένως, αναρωτιέται ο κοινός θνητός: Αφού υπήρχε εγκεκριμένη μελέτη για τη Σκάλα, προς τι ο αγώνας δρόμου να παρουσιαστεί αίφνης και δεύτερη που να περιέχει το ίδιο έργο; Έχω κάτι στο μυαλό μου, αλλά μένει να αποδειχθεί στο μέλλον… Προφανώς δεν αρέσει σε κάποιους που η μελέτη είναι «ιδιωτών».

Πάντως ο Δήμος Σερίφου θα καταθέσει και την δική του μελέτη στο Υπουργείο Πολιτισμού. Κάτι σαν «κόντρα» με μηχανάκια στη παραλιακή…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *