Εντυπωσιακές εικόνες από το πέρασμα του κομήτη C/2023 A3 από τις Κυκλάδες!

Ο κομήτης C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) πρόσφερε εντυπωσιακές εικόνες καθώς πέρασε πάνω από την Ελλάδα. Καταγράφηκε από διάφορους αστροφωτογράφους με εξοπλισμό όπως τηλεσκόπια και κάμερες DSLR, ενώ μερικοί κατάφεραν να τον απαθανατίσουν ακόμα και με smartphones, χρησιμοποιώντας ειδικές ρυθμίσεις για νυχτερινή φωτογράφιση.

Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν την εντυπωσιακή ουρά του κομήτη, η οποία διακρινόταν ακόμη και σε μεγάλες αποστάσεις, με τον κομήτη να βρίσκεται χαμηλά στον ορίζοντα.

Ο κομήτης C/2023 A3 (Tsuchinshan–ATLAS) ανακαλύφθηκε από το Αστεροσκοπείο Purple Mountain της Κίνας και από το ερευνητικό τηλεσκόπιο Asteroid Terrestrial-impact Last Alert System (ATLAS). Προέρχεται από το Νέφος του Όορτ και θα φτάσει στο περιήλιό του στις 27 Σεπτεμβρίου 2024, σε απόσταση 58 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον Ήλιο. Στις 12 Οκτωβρίου 2024 έφτασε στην κοντινότερη απόσταση από τη Γη, στα 70 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

(Φωτό: Ο κομήτης C/2023 A3 (Tsuchinshan–ATLAS) όπως φάνηκε από την Σίκινο, Τήνο και τη Σίφνο – Αντώνης Βενιέρης, Γιάννης Κοντός, Δημήτρης Μπαντάνας)


(Πηγή: https://cyclades24.gr/, του Γιώργου Σολάρη, 16/10/2024)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *