Με 2 βραβεία ανώτερης ποιότητας και γευστικών χαρακτηριστικών, χρυσό και ασημένιο, επιστρέφει η ομάδα των παραγωγών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που έλαβε μέρος σου 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων Μέλισσας, που έγινε στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου μεταξύ 6 και 8 Δεκεμβρίου 2024.
Συγκεκριμένα Χρυσό βραβείο Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας βιολογικού μελιού άγριας λεβάντας πήρε ο Μελισσώνας Διαμαντή με παραγωγό τον Δημοσθένη Διαμαντή από την Σέριφο και Αργυρό βραβείο Ανώτερης Ποιότητας βιολογικού μελιού άγριας λεβάντας πήρε το μέλι Αντωνάκη με παραγωγό τον Αντώνη Αντωνάκη επίσης από την Σέριφο.
Τον διαγωνισμό διεξήγαγε το εργαστήριο μελισσοκομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου
Θεσσαλονίκης και αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση του κλάδου της μελισσοκομίας στην
νοτιοανατολική Ευρώπη.
Τα βραβεία απονεμήθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Φιλήμονα Ζαννετίδη ο οποίος με το πέρας της ειδικής αυτής εκδήλωσης του 15ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού δήλωσε:
«Θέλω να συγχαρώ εκ μέρους του Περιφερειάρχη μας όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό από όλα τα μέρη της Ελλάδας μας και ιδιαίτερα τους παραγωγούς της Περιφέρειας μας, Δημοσθένη Διαμαντή και Αντώνη Αντωνάκη, που απέσπασαν Χρυσό και Αργυρό βραβείο στον 4ο διαγωνισμό Ανώτερης Ποιότητας και γευστικών χαρακτηριστικών βιολογικού μελιού άγριας λεβάντας.
Τα προϊόντα μας αναγνωρίζονται και βραβεύονται από διαγωνισμό που διεξήγαγε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της χώρας μας.
Η ποιότητα των προϊόντων μας είναι ψηλά και αναγνωρίζεται συνεχώς και από άλλους διεθνής διαγωνισμούς που διεξάγονται σε όλο το κόσμο και συμμετέχουν παραγωγοί μας.
Αξία μεγάλη να τεκμηριώνεται και επιστημονικά η ποιότητα των προϊόντων μας.
Τους συγχαίρω γιατί παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, στα νησιά μας ιδιαίτερα από την ξηρασία, συνεχίζουν και παράγουν αυτούς τους εξαιρετικούς θησαυρούς.
Η Περιφέρειά μας θα συνεχίσει να τους στηρίζει δίνοντας τους την ευκαιρία με τις συμμετοχές τους
σε εκθέσεις Πανελλήνιου αλλά και Παγκόσμιου ενδιαφέροντος να προβάλουν και να διαθέτουν τους θησαυρούς που παράγουν».
(Πηγή: https://aigaionews.gr/, 9/12/2024)