Την τιμητική της είχε η Σέριφος και ο δήμαρχος Ρεβίνθης στην εκπομπή «Τα εν Δήμω» της ΕΡΤ, χθες Σάββατο 11 Ιανουαρίου.
Ο δήμαρχος μίλησε εφ’ όλης της ύλης και απαρίθμησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί των 1.000 μόνιμων κατοίκων που το καλοκαίρι φτάνουν και τις 15.000!
Ξεκινώντας από την αποκομιδή των απορριμμάτων περιέγραψε το πρόβλημα της αδυναμίας πρόσληψης προσωπικού τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά τους οποίους υπάρχει ανάγκη αποκομιδής ακόμη και δύο και τρεις φορές την ημέρα σε κάποια κεντρικά σημεία, σε αντίθεση με τον χειμώνα όπου μπορεί σε απομακρυσμένους οικισμούς να γίνει αποκομιδή και μια φορά τις δύο εβδομάδες!
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την λειψυδρία, δήλωσε πως το καλοκαίρι που η κατάσταση είχε φτάσει στο αμήν, με την χρηστή διαχείριση των υδατικών πόρων εκ μέρους του δήμου δεν χρειάστηκε να γίνουν διακοπές νερού… Επίσης δήλωσε πως ο δήμος προσβλέπει στα προγράμματα που έχει προαναγγείλει το Υπουργείο Περιβάλλοντος για συστήματα αφαλάτωσης που λειτουργούν με ΑΠΕ, ώστε σε συνδυασμό με την επικείμενη ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών να μειωθεί το υπέρογκο κόστος της αφαλάτωσης, το οποίο είναι τετραπλάσιο από το κόστος ταχυδιΰλισης. Ενθαρρυντική είναι και η τάση να αποδίδονται αυξημένα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό σε μικρούς νησιωτικούς δήμους όπως η Σέριφος.
Για την τουριστική περίοδο ο δήμαρχος είπε πως πρέπει να επιμηκυνθεί για να μην υπάρχει πίεση στις υποδομές του νησιού το καλοκαίρι, αλλά περιμέναμε να αναφέρει και τους τρόπους που θα γίνει αυτό… Αυτό όμως που μας εξέπληξε, ήταν η δήλωσή του πως η Σέριφος ΔΕΝ είναι οικονομικός προορισμός! Προφανώς ο κος Ρεβίνθης ήθελε να καυτηριάσει την τιμολογιακή πολιτική των ακτοπλοϊκών εταιρειών με τις αυξήσεις στα εισιτήρια, αλλά αν δεν είναι οικονομικός προορισμός η Σέριφος, ποιος είναι; Η Μύκονος; Η Σαντορίνη; Η Ρόδος; Η Κως; Η Πάρος; Η Νάξος; Η Ίος; Η Σίφνος; Χρειάζεται να συνεχίσω την απαρίθμηση «ακριβότερων» νησιών; Μάλλον κάτι άλλο είχε στο μυαλό του ο δήμαρχος…
Κατά τα άλλα συζητήθηκε η οικιστική ανάπτυξη και συμφωνήθηκε πως δεν είναι απαραίτητα «κακή», αλλά πρέπει να γίνεται με όρους βιωσιμότητας και με τρόπο ώστε να μην αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του νησιού.
Παρουσιάστηκε και ένα μικρό ρεπορτάζ για τα μεταλλεία και την πρόταση της ομάδας του ΕΜΠ για την δημιουργία πάρκου, με δηλώσεις του καθηγητή Μπελαβίλα και του ίδιου του δημάρχου, από την εκδήλωση παρουσίασης της μελέτης του Εργαστηρίου Αστικής Ανάπτυξης του ΕΜΠ. Φυσικά δεν έλλειψε από το ρεπορτάζ και ο Σύλλογος Μ. Λειβαδίου, με την πρωτοβουλία του Save the Bridge…
Η μίνι-συνέντευξη του δημάρχου έκλεισε με τη δήλωσή του πως την προηγούμενη τετραετία η δημοτική αρχή είχε σχεδιάσει και αυτήν υλοποιεί…
Όλα καλά… Αν έπρεπε να κάνουμε μια παρατήρηση αυτή θα ήταν η απόρριψη (επιτέλους) του δόγματος «εμείς δεν έχουμε ανάγκη κανέναν-τα κάνουμε όλα μόνοι μας», το οποίο πολλάκις επικαλέστηκε η παράταξη του κου Ρεβίνθη στο παρελθόν, ένα θετικό βήμα για το αναπτυξιακό μέλλον του τόπου.
Κατά τα άλλα, θεμιτό για μία δημοτική αρχή να διαφημίζει το έργο της, αρκεί να υπάρχει συνέπεια έργων και λόγων…