Μουσικά εργαστήρια για νέους σε Σέριφο και Σίφνο

Τα Μουσικά Εργαστήρια θα ταξιδέψουν φέτος στην Κάσο, την Ικαρία, την Κέα, τη Λήμνο, τη Σέριφο και τη Σίφνο, αποτελώντας βασικό άξονα της πολυετούς δράσης του και έχουν ως στόχο να δώσουν στα παιδιά και στους νέους των νησιών την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη μουσική παράδοση, την κλασική μουσική και να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Το αγκάλιασμα της δράσης από τις τοπικές κοινωνίες αποτελεί την πιο σημαντική επιβεβαίωση για τη σημασία του προγράμματος, που φέρνει τους μαθητές τους σε επαφή με τον κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού και ενισχύει τη σύνδεσή τους με τη μουσική ως μέσο έκφρασης.

Στο πλαίσιο των Μουσικών Εργαστηρίων, καταξιωμένοι δάσκαλοι της μουσικής, ειδικά επιλεγμένοι από τον Σύνδεσμο, σαλπάρουν από όλη την Ελλάδα  όλο τον χρόνο στα νησιά, για 2 – 3 Σαββατοκύριακα κάθε μήνα, για να διδάξουν  στα παιδιά πιάνο, κιθάρα, φλάουτο, φλογέρα, βιολί, τραγούδι, μουσικοκινητική αγωγή,  χορό κ.α.

Mε το εκπαιδευτικό έργο που γίνεται στα Μουσικά Εργαστήρια, συνδέεται και η οργάνωση του ετήσιου Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Σίφνο – Musifanto, που πραγματοποιείται στις αρχές Ιουλίου.

[ΠΗΓΗ: https://www.mileikanea.gr/, 16/11/2023]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *