O Άγιος Γεώργιος στα Λιβαδάκια έλαμψε ξανά!

Μια χορηγία ήταν αρκετή και μαζί με την άδεια από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου πολιτισμού το βυζαντινό εκκλησάκι ανακαινίστηκε, το καμπαναριό που ήταν έτοιμο να πέσει στηρίχθηκε και ενισχύθηκε και όλα έγιναν με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

Και γιατί το λέμε αυτό; Διότι ο Άγιος Γεώργιο στο σημερινό κοιμητήριο του οικισμού είναι πολύ σημαντικό βυζαντινό μνημείο για τη Σέριφο και προστατεύεται. 

Σύμφωνα με τον πάτερ Δανιήλ που το λειτουργεί, η Βασιλική μετά τρούλου εκκλησία χτίστηκε στα 900 μ.Χ. περίπου και στη θέση της λέγεται πως υπήρχε αρχαίο κάστρο. Πιθανότατα από τα ερείπια του κάστρου χρησιμοποιήθηκαν μέλη για το χτίσιμο της εκκλησίας. Εσωτερικά δεν υπάρχει αγιογράφηση, ούτε παλιά κειμήλια, ενώ το σημερινό τέμπλο είναι χτιστό. 

Ο Άγιος Γεώργιος στα Λιβαδάκια γιορτάζει στις 3 Νοεμβρίου (σύμφωνα με το αγιολόγιο εορτάζεται η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου) και η εκκλησία λειτουργείται σε εξόδιους ακολουθίες, τα Ψυχοσάββατα και φυσικά την ημέρα που γιορτάζει.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το κοιμητήριο δεν ήταν στη θέση αυτή, αλλά μεταφέρθηκε εκεί στις αρχές-μέσα του 20ου αιώνα από τους κατοίκους της περιοχής.

Το έργο της επισκευής-ανακαίνισης του Αγ. Γεωργίου  ολοκληρώθηκε στις 30 Δεκέμβρη του 2023 και η χάρη Του κάνει τα Λιβαδάκια πιο λαμπερά και τη Σέριφο, ακόμα πιο φωτεινή!

Φωτογραφία από τις εργασίες επισκευής/ανακαίνισης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *