Τη Μήλο ξεχωρίζει το Condé Nast Traveler για διακοπές το 2024 – στην 12η θέση η Σέριφος.

Στην πρώτη θέση μεταξύ 29 ελληνικών νησιών κατατάσσει τη Μήλο ως προορισμό για διακοπές το 2024 το διάσημο, ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveler, ξεχωρίζοντας τι άλλο από τις παραλίες της. Η Σέριφος στην 12η θέση, μπροστά από πολλά «τουριστικά» νησιά…

“Η Μήλος ανακαλύπτεται όλο και περισσότερο από τους υποψήφιους ταξιδιώτες”, αναφέρει στο άρθρο του με τίτλο “Ποιο ελληνικό νησί πρέπει να επισκεφθείτε το 2024” το παγκόσμιου κύρους ταξιδιωτικό μέσο.

“Το Instagram έχει γεμίσει με φωτογραφίες χωρίς φίλτρα από τους κυματιστούς, λευκούς βράχους στο Σαρακήνικο, την πράσινη τρύπα για κολύμπι στον Παπάφραγκα και τα μικροσκοπικά, γραφικά, νησιώτικα σπιτάκια, τα οποία είναι “σφηνωμένα” ανάμεσα σε βράχο και θάλασσα”, αναφέρει χαρακτηριστικά το CNT.

Σύμφωνα με το περιοδικό, το γραφικό τοπίο διαμορφώθηκε από τα ορυκτά που αποτελούσαν εδώ και πολύ καιρό πηγή πλούτου -οψιδιανός, στυπτηρία, βαρύτης και θειάφι, το οποίο εξακολουθεί να αναβλύζει στις πολλές θερμές πηγές του νησιού.

Καθώς η 11.000 ετών εξορυκτική βιομηχανία δίνει σταδιακά τη θέση της στον τουρισμό, αρκετά κομψά ξενοδοχεία έχουν κάνει την εμφάνισή τους”, αναφέρει το CNT και προτρέπει το ταξιδιωτικό κοινό να επισκεφθεί άμεσα το νησί, προτού η ροή των επισκεπτών μετατραπεί σε… παλίρροια.

Ειδική αναφορά κάνει το δημοσίευμα και την Αφροδίτη της Μήλου, το διάσημο άγαλμα, το οποίο βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου από τον 19ο αιώνα.

Στον πρόλογο του άρθρου του, το κορυφαίο, ταξιδιωκό μέσο, επισημαίνει: “Eδώ, έχουμε κατατάξει τα καλύτερα ελληνικά νησιά, από το 1 έως το 29. Αν και αγαπάμε και συνιστούμε ανεπιφύλακτα κάθε νησί αυτής της λίστας -και προτείνουμε να τα επισκεφθείτε όλα κατά τη διάρκεια της ζωής σας, αν μπορείτε-, έχουμε επεξεργαστεί τη λίστα με τέτοιο τρόπο, ώστε αν είναι η πρώτη φορά που σχεδιάζετε μια επίσκεψη σε αυτή τη μαγική γωνιά του κόσμου, ή αν απλά θέλετε να ξεφύγετε από το συνηθισμένο σας καλοκαιρινό ταξίδι στα νησιά, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε πού να πάτε στη συνέχεια. Η παρακάτω σειρά αντικατοπτρίζει τις προσωπικές απόψεις της πολυταξιδεμένης ομάδας μας, τα τοπία, το φαγητό, τις παραλίες, τις επιλογές ξενοδοχείων και πολλά άλλα”.

Η λίστα με τα 29 ελληνικά νησιά που συστήνει για διακοπές το 2024 το CNT έχει ως εξής:

  1. Μήλος
  2. Ύδρα
  3. Σίφνος
  4. Σαντορίνη
  5. Σύρος
  6. Φολέγανδρος
  7. Κρήτη
  8. Κέρκυρα
  9. Νάξος
  10. Κεφαλονιά
  11. Άνδρος
  12. Σέριφος
  13. Μύκονος
  14. Ζάκυνθος
  15. Αμοργός
  16. Παξοί
  17. Λευκάδα
  18. Ιθάκη
  19. Τήνος
  20. Πάτμος
  21. Ρόδος
  22. Σύμη
  23. Αστυπάλαια
  24. Σκιάθος
  25. Αίγινα
  26. Καστελόριζο
  27. Αντίπαρος
  28. Λέρος
  29. Σπέτσες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *