Μια βόλτα στο Μεγάλο Λιβάδι

Όποιος έχει περάσει μια βόλτα από το Μ. Λιβάδι τον τελευταίο καιρό, θα έχει ήδη διαπιστώσει πως κάτι γίνεται στο κτίριο του παλιού Αστυνομικού Σταθμού.

Για την ακρίβεια έχουν ξεκινήσει εργασίες αναστήλωσης του κτιρίου με σκοπό να λειτουργήσει ως εστιατόριο. Αντί λοιπόν να παραμένει σαν  ρημάδι σε κατάσταση εγκατάλειψης και να καταρρεύσει τελείως,  θα δημιουργηθεί ένας χώρος εστίασης με σκοπό την εξυπηρέτηση επισκεπτών και παραθεριστών, ότι καλύτερο για την τουριστική προστιθέμενη αξία της περιοχής.

Ακόμα καλύτερη είναι η αντιμετώπιση της δημοτικής αρχής στις εργασίες αναστήλωσης του πάλαι ποτέ αστυνομικού σταθμού στο Μέγα Λιβάδι.

Από τον περασμένο μήνα έχει γίνει αίτηση στο Δήμο για την έκδοση δήλωσης τετραγωνικών μέτρων για να συνδεθεί το εργοτάξιο με ρεύμα. Ο Δήμος κωφεύει. Εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα έγινε και αίτηση επανασύνδεσης της παροχής νερού στο ακίνητο, η οποία είχε την ίδια τύχη.

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή ο Δήμος έχει τέτοιο φόρτο εργασίας που δεν πρόλαβε να διεκπεραιώσει τα αιτήματα –το οποίο το ακούω–, ή κάποιοι δεν θέλουν να προχωρήσουν οι εργασίες και προσπαθούν να τις καθυστερήσουν όσο μπορούν. Και τα δύο αιτήματα πάντως -σύμφωνα με τους υπαλλήλους του Δήμου- βρίσκονται πάνω στο γραφείο του Δημάρχου.

Δεν θα πιστέψω τις κακές γλώσσες που λένε πως ο Δήμαρχος δεν υπογράφει, διότι δεν τον έχω για τόσο μικρόψυχο. Επίσης δεν θα πιστέψω αυτούς που λένε πως όλα αυτά γίνονται επειδή ιδιοκτήτης του έργου είναι η εταιρεία Α.Ε. Μεταλλείων Σερίφου – Σπηλιαζέζα, πως ο Δήμαρχος το έχει πάρει προσωπικά, και αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος θα είχαν υπογραφεί τα πάντα… Και πάλι δεν τον έχω για τέτοιο άνθρωπο τον Δήμαρχο. Εκτός και αν όλοι από το Δήμο δεν θέλουν το έργο για να μη γίνουμε…. Μύκονος!

Δεν θέλω δηλαδή να πιστέψω πως ο Δήμος –κατά παρέκκλισην των υποχρεώσεών του–, δεν υπογράφει, επειδή απλά…. μπορεί! Αν ισχύει αυτό πάμε αλλού και είναι όντως μια άλλη συζήτηση…

Παρεμπιπτόντως η συγκεκριμένη εταιρεία αποφάσισε να ρίξει κάποια χρήματα στις ιδιοκτησίες της για την τουριστική αναβάθμιση του εγκαταλελλειμμένου από πολλούς Μ. Λιβαδιού, με τη δημιουργία ενός εστιατορίου πλήρως εναρμονισμένου με το στιλ του παλαιού κτιρίου και την παράλληλη δημουργία μερικών καταλυμάτων σε υπάρχουσες δομές – όχι τίποτα φαντασμαγορικό. .Είναι εύκολο με κάποιες στοχευμένες κινήσεις να αναδειχθεί το Μ. Λιβάδι στον πόλο επισκεψιμότητας που του αξίζει να είναι… και όχι ένας τόπος που πλανώνται τα φαντάσματα του ιστορικού παρελθόντος.

Πάντως προς το παρόν το εργοτάξιο βολεύεται με γεννήτρια ρεύματος και με νερό που του δίνουν πρόθυμα οι κάτοικοι της περιοχής.

Και μια σημείωση για όσους βλέπουν ανταγωνιστική τη δημιουργία νέων υποδομών. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Μια νέα, σύγχρονη και εντεταγμένη αισθητικά στο τοπίο υποδομή αυξάνει αφενός την επισκεψιμότητα με όφελος για όλους και συγχρόνως ελαφραίνει την πίεση από άλλα σημεία του νησιού όπου παρατηρείται συνωστισμός. 

Για του λόγου το αληθές αρκεί κάποιος να γυρίσει το βλέμμα του μερικά μέτρα πιο πέρα από τον αστυνομικό σταθμό, στο Διοικητήριο, το οποίο  παραμένει στη γνωστή άθλια κατάσταση, ιδανικό σκηνικό για ταινία τρόμου!

Και εδώ θα συμφωνήσουμε με αυτούς που σε άλλα θέματα διαφωνούμε: Βλέπουμε ποια Σέριφο έχουμε και πρέπει να αποφασίσουμε επιτέλους ποια Σέριφο θέλουμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *