Save Serifos Cats! Ακόμα μία αποστολή τροφής μέσα στο 2024

Για τρίτη φορά από τις αρχές του 2024 έγινε η συνήθης κινητοποίηση, πρώτον για να μη μείνουν νηστικά τα αδέσποτα ζώα της Σερίφου και δεύτερον για να πάψουν να είναι σε απόγνωση οι ζωόφιλοι του νησιού. 

Το Eco Serifos επικοινώνησε με την εταιρεία “Μεταλλεία Σερίφου”, η οποία άμεσα  και με την δέουσα ευαισθησία- ανταποκρίθηκε και κάλυψε – και αυτή τη φορά -οικονομικά την αγορά και την αποστολή της τροφής στο νησί.  

Σήμερα 14/4/2024 από την Κα Μαρία Αλιφραγκή που εκπροσωπεί τον φιλοζωικό σύλλογο Σερίφου, μοιράστηκαν 70 σακιά τροφής για γάτες και 15 για σκύλους. 

Σύμφωνα με την κ. Αλιφραγκή μόνο οι αδέσποτες γάτες στο νησί αριθμούν πάνω από 700! 

Από τη μεριά του ο Δήμος Σερίφου, παρά το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένος -βάσει νόμου- να φροντίζει για τα αδέσποτα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΡΟΦΗ από τον περασμένο Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.

Η κατάσταση αυτή στην οποία έχουν περιέλθει οι φιλόζωοι της Σερίφου είναι καθαρά προϊόν έλλειψης ευαισθησίας, παιδείας και ικανότητας διαχείρισης απλών θεμάτων όπως είναι η σίτιση των αδέσποτων ζώων. Διαβάστε εδώ την διαδικτυακή ανταλλαγή απόψεων που είχαμε στις 29 Ιανουαρίου 2024 με τον Κο Δημήτρη Αντωνάκη, καθ΄ ύλην αρμόδιο για την σίτιση και φροντίδα των αδέσποτων ζώων της Σερίφου:

Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζουν. Μπορούν όμως να αδιαφορούν!  

Και μια ερώτηση απλού, “λαϊκού” χαρακτήρα. Πόσα ήταν τα έξοδα του αντιδήμαρχου  Στέλιου Λιβάνιου (και των οικονομικών βεβαίως-βεβαίως) για να μοιράζει προσπέκτους και σουβενίρ στη διεθνή έκθεση τουρισμού του Βερολίνου;  Δεν θα ήταν προτιμότερο να δοθούν τα χρήματα αυτά για να μη λιμοκτονούν τα ζώα;  Εδώ ο Δήμος φωνάζει ότι δεν αντέχει το νησί άλλους τουρίστες, τι τα ήθελαν τα Βερολίνα;

Βέβαια δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση, αν σε μερικές ημέρες αρχίσει να μοιράζει τροφές ΚΑΙ ο Δήμος… θα μου πείτε είναι εν όψει Πάσχα…δεν έκαναν Χριστούγεννα τα δυστυχισμένα, ας κάνουν Ανάσταση!

One thought on “Save Serifos Cats! Ακόμα μία αποστολή τροφής μέσα στο 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *