100 και κάτι μέρες – 8 συμβούλια μετά…

Ευτυχώς που υπάρχει και η αντιπολίτευση και μαθαίνουμε τι γίνεται σε αυτά τα άνευ άλλων πληροφοριών  “περίκλειστα” Δημοτικά Συμβούλια,  ενώ θα έπρεπε να είναι απολύτως ανοιχτά στο κοινό… να μη πω και σε “ζωντανή μετάδοση”. Τέλος πάντων θα γίνει κι αυτό, που θα πάει. Το δικαίωμα ενημέρωσης των πολιτών είναι από αυτά τα… αναφαίρετα!

Στη χθεσινή της ανάρτηση λοιπόν ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που αναφέρθηκαν είναι αυτό της Τουριστικής Επιτροπής. Διαβάζουμε πως ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κος Στέλιος Λιβάνιος αποφάσισε με δική του πρωτοβουλία να μην δεχτεί η επιτροπή τουρισμού να είναι 11μελής όπως στην προηγούμενη Διοίκηση, αλλά 9μελής. Από την αντιπολίτευση δέχτηκε μόνο την συμμετοχή του Δημοτικού Συμβούλου Σαραφείδη Κων/νου και κανενός ιδιώτη, παρότι σύμφωνα με το ποσοστό που έλαβε η αντιπολίτευση στις εκλογές δικαιούται να προτείνει 3 ιδιώτες μέλη της τουριστικής επιτροπής.

Να υποθέσουμε πως αυτή η ενέργεια εμπίπτει στην… αλλεργία που έχει η δημοτική αρχή σε οτιδήποτε έχει σχέση με τη λέξη «ιδιωτικό»… Δηλαδή ιδιώτης, ιδιωτική πρωτοβουλία, ιδιωτική εταιρεία, ιδιωτικά κεφάλαια, κ.λπ… Όσον αφορά τον επαναπροσδιορισμό του κου Στέλιου Λιβάνιου ως προέδρου της επιτροπής, να υποθέσουμε πως δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς μετά την τόσο επιτυχημένη του θητεία σε αυτή τη θέση, αφού συγκάλεσε την εν λόγω επιτροπή 4-5 ολόκληρες φορές!!! Σε όλη τη διάρκεια των 4 χρόνων της δημοτικής αρχής… Μεγάλη επιτυχία… Ειδικά με τα 9 από τα 11 μέλη της απολύτου επιλογής του… Και εις ανώτερα… Καλά θα πάει και αυτό…

Επίσης μην τολμήσει κανείς να καταλογίσει δόλο στη δημοτική μας αρχή που έστειλε την πρόσκληση στα μέλη της αντιπολίτευσης τρεις εβδομάδες αργότερα για το θέμα συγκρότησης της Επιτροπής Τουρισμού… (η αντιπολίτευση την έλαβε 2 Απριλίου, οι υπόλοιποι την είχαν λάβει από 8 Μαρτίου!!!)… Κάπου θα είχαν πέσει οι προσκλήσεις και δεν τις εύρισκαν…

Τώρα κάτι άλλα θεματάκια, όπως για τον τρόπο λειτουργίας του μηχανισμού προστίμων και καταγγελιών για το νερό (με κουκούλα; με ανώνυμες επιστολές; με ταχυδρομικά περιστέρια;), ή για κάτι οφειλές δημοτών λογαριασμών νερού από περασμένες δεκαετίες ,που εμφανίστηκαν αίφνης, μην ασχολείστε… Η δημοτική αρχή είναι εδώ και θα τα λύσει… Μόνη της… Χωρίς τη βοήθεια κανενός και ξένες πλάτες…Όπως έλυσε όλα τα άλλα…

Χίλια συγνώμη, αλλά δεν μας έμεινε και κάτι άλλο εκτός του (αυτο)σαρκασμού… Γιατί κλείσαμε 100 ημέρες με τη «νέα» δημοτική αρχή και κοιτάξαμε πίσω να κάνουμε έναν πρώτο απολογισμό… Και –ώ, τι έκπληξη…,– δεν είδαμε απολύτως τίποτα!


Υ.Γ. Και για να μη νομίσετε ότι έχουμε χάσει και το χιούμορ μας, σύμφωνα με ανακριβείς δημοσιογραφικές πληροφορίες:

Μετά το «Σώμα Ελεγκτών Φέρουσας Ικανότητας Σερίφου» (ΣΕΦΙΣ), για την καταμέτρηση επισκεπτών στο λιμάνι κατά τους μήνες αιχμής, έρχεται και η δημοτική αστυνομία κατασπατάλησης υδατικών πόρων (ΔΑΚΥΠ)….

Ελέγχονται ως ανακριβείς οι πληροφορίες πως ιδρύεται νέα υπηρεσία «Δημοτικής Αστυνομίας Κατασπατάλησης Υδατικών Πόρων» από το Δήμο Σερίφου και πως στο τελευταίο 8ο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε η αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού για την προμήθεια drones, τα οποία θα χρησιμεύουν στην ανακάλυψη όσων πλένουν τη βεράντα τους με λάστιχο και όσους καταναλώνουν πάνω από 4 ποτήρια νερό την ημέρα… Φυλαχτείτε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *