Σέριφος: Πιό ήσυχη από τη Σίφνο, πιό φασαριόζα από το Καστελόριζο!

Τα 16 πιο ήσυχα ελληνικά νησιά σύμφωνα με τους Times – στην 15η θέση η Σέριφος

«Πού να πάτε για να αποφύγετε τις μάζες» σχολιάζει το άρθρο στους Times και εστιάζει στην μη προβεβλημένη νησιωτική Ελλάδα.

Η Ελλάδα έχει 6.000 νησιά και βραχονησίδες, αλλά μόνο 227 κατοικούνται – και μερικά από αυτά έχουν τέτοια τουριστική «ζήτηση» που η εμπειρία των διακοπών χαλάει, τελικά. «Αν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη των τουριστών, υπάρχουν ακόμα δεκάδες νησιά για να ανακαλύψετε που, σε αντίθεση με τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και την Πάρο είναι απίστευτα χαλαρά» γράφει το σχετικό άρθρο στους Times και συνεχίζει.

«Είτε θέλετε να περάσετε ήσυχα στην παραλία είτε να κάνετε πεζοπορία σε γραφική εξοχή, θα βρείτε πολλά μαγευτικά μέρη, αν μείνετε μακριά από προορισμούς κρουαζιέρας, μεγάλα θέρετρα και influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Από τα κοιμισμένα κυκλαδίτικα διαμάντια μέχρι τα σχεδόν παρθένα νησιά του Ιονίου, αυτά είναι τα καλύτερα ήσυχα ελληνικά νησιά».

Την κορυφαία τριάδα της λίστας συνθέτουν η πανέμορφη Αίγινα, η Αστυπάλαια για απρόσμενες ανακαλύψεις και οι Λειψοί των μύθων και των θρύλων. Ακολουθούν η Άνδρος που ξεχωρίζει στην Ελλάδα για την αυθεντικότητα της, τα ηλιοβασιλέματα στη Φολέγανδρο, η ηφαιστειακή Νίσυρος, η Σύρος του πολιτισμού και το Μεγανήσι για ήρεμες αποδράσεις. Τη λίστα συμπληρώνουν η Αλόννησος με το υπέροχο φυσικό θαλάσσιο πάρκο, το Αγκίστρι που συνδυάζει πόλη και θάλασσα, η Μήλος με τα απόκοσμα τοπία, η Πάτμος με τις εντυπωσιακές παραλίες, τα Κύθηρα με την άγρια φυσική ομορφιά, το Καστελόριζο για εξερευνήσεις στην άκρη της Ελλάδας, η Σέριφος των ζευγαριών και η «πεντανόστιμη» Σίφνος με το φεστιβάλ γαστρονομίας που πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο με συμβουλές προς τους τουρίστες της Ελλάδας 

Τα 16 πιο «ήσυχα» ελληνικά νησιά σύμφωνα με τους Times:

  1. Αίγινα
  2. Αστυπάλαια
  3. Λειψοί
  4. Άνδρος
  5. Φολέγανδρος
  6. Νίσυρος
  7. Σύρος
  8. Μεγανήσι
  9. Αλόννησος
  10. Αγκίστρι
  11. Μήλος
  12. Πάτμος
  13. Κύθηρα
  14. Καστελόριζο
  15. Σέριφος
  16. Σίφνος

(Πηγή: https://www.in.gr/, 9/6/2024)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *