«Δεν ψάχνουμε για δούλους»: Αγγελία για δουλειά στη Σέριφο!

Οι καταγγελίες που γίνονται από εργαζόμενους που δουλεύουν σεζόν στην εστίαση είναι λίγο πολύ γνωστές σε όλους. Οι απάνθρωπες συνθήκες διαμονής και τα λίγα χρήματα είναι σε πολλές περιπτώσεις καθημερινότητα για δεκάδες νέους.

Το τελευταίο 24ωρο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια αγγελία για βοηθό κρύας κουζίνας στη Σέριφο και έχει γίνει viral για πολύ συγκεκριμένο λόγο και κυρίως για το ότι είναι… ειλικρινής.

Η αγγελία που ανέβηκε σε σελίδα για μάγειρες και ζαχαροπλάστες αναφέρει πως παρέχεται ικανοποιητικός μισθός και όχι «τα 1200 ευρώ», επίσης η ασφάλιση είναι πλήρης όπως και η διατροφή και «όχι τοστάκι, πλήρη γεύματα από την κουζίνα, καφές, αναψυκτικό, νερό».

Την ίδια ώρα παρέχεται διαμονή σε σπίτι με συγκάτοικο «πλήρως ανακαινισμένο και πεντακάθαρο με αυλή, πάρκινγκ και θέα θάλασσα». Ταυτόχρονα παρέχονται και τα μεταφορικά έξοδα από και προς το νησί, ένα ρεπό την εβδομάδα και tips που μοιράζονται σε όλους. Τέλος, δίνεται και μπόνους.

«Οι συνθήκες δουλειάς είναι ανθρώπινες. Δεν δουλεύουμε μέχρι να πέσουμε κάτω. Δεν δουλεύουμε 12 ώρες την ημέρα. Δεν ψάχνουμε για δούλους. Ψάχνουμε για συνεργάτες. Το μόνο που ζητάμε είναι σεβασμό, ειλικρίνεια και όρεξη για δουλειά», αναφέρει η αγγελία.

Η αγγελία γράφει όμως και για τα αρνητικά του πράγματος: «η σεζόν είναι μικρή 3 μήνες, έχει δουλειά, έχει τρέξιμο, κάποιες φορές έχει άγχος να βγει η δουλειά, είμαστε ένα μικρό μαγαζί με 20 τραπέζια».

«Γνωρίζω ότι όλα αυτά φαίνονται πολύ καλά για να είναι αληθινά. Ειδικά σε αυτές τις εποχές που οι συμπεριφορές που ακούω από διάφορους εργοδότες είναι τουλάχιστον τραγικές. Προσωπικά όμως, μου αρέσει να συμπεριφέρομαι σε αυτόν που φεύγει από το σπίτι του και έρχεται να συνεργαστούμε, όπως θα μου άρεσε να μου συμπεριφέρονταν και εμένα. Με σεβασμό και κατανόηση. Κανείς δεν φεύγει από το σπίτι του για πλάκα. Όλοι έχουμε ανάγκες και προσωπικά τις σέβομαι απεριόριστα», καταλήγει η αγγελία.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την αγγελία:

(Πηγή: https://ergasiakanea.eu/, 1/7/2024)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *