Λειψυδρία, ΔΕΘ κι αναφορά στη Σέριφο.

Το φλέγον θέμα της λειψυδρίας είναι πλέον πανελλήνιο πρόβλημα και τυγχάνει και του ανάλογου προβληματισμού και προβολής

ΔΕΘ 2024: «Λειψυδρία, το πολύτιμο νερό» – Έτσι τιτλοφορείται η Live streaming εσπερίδα του «Έθνους» και της «Η», η οποία μεταδόθηκε Live από το περίπτερο του Έθνους και της Ημερησίας στην 88η ΔΕΘ

Καμπανάκι κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες λόγω του συναγερμού για λειψυδρία που έχει σημάνει σε πολλές περιοχές της χώρας.

Συνολικά 14 δήμοι της χώρας έχουν κηρυχθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μεταξύ αυτών είναι πέντε δήμοι της Κρήτης, η Σέριφος, η Σίφνος, η Λέρος, ο Πόρος, οι Σπέτσες, ο δήμος Σάμης στην Κεφαλονιά καθώς και περιοχές στην Κόρινθο, την Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, την κατάσταση δυσχεραίνουν οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τις μειωμένες βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές την ίδια ώρα που η θερινή τουριστική περίοδος οδεύει προς την κορύφωσή της.

Για τα παραπάνω και για ακόμα περισσότερα μεταδόθηκε σε live streaming η εσπερίδα «Η απειλή της λειψυδρίας και το πολύτιμο νερό» που διοργάνωσαν το ΕΘΝΟΣ και η ΗΜΕΡΗΣΙΑ στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ, με καλεσμένους τους καθηγητές του ΑΠΘ Ιωάννης Κατσογιάννης και Αθανάσιος Λουκάς.

Σε Fireside chat τοποθετήθηκε ο ΓΓ Περιβάλλοντος και Υδάτων Πέτρος Βαρελίδης, ενώ ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Αγις Παπαδόπουλος και ο Δρ. Βασίλης Χατζίκος, CEO Siemens ανέλυσαν το πώς η τεχνητή νοημοσύνη και οι νέες τεχνολογίες μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε απειλές της κλιματικής αλλαγής όπως η λειψυδρία.


(Πηγή: https://www.ethnos.gr/, 9/9/2024)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *