“Σέριφος-Δύναμη Συνεργασίας” στην Αθήνα

Συνεπής στο ραντεβού του, ο Δημοτικός Ανεξάρτητος Συνδυασμός «Σέριφος- Δύναμη Συνεργασίας», υπό τον Δημήτριο Γκιολέ, ήταν κοντά στους Σερφιώτες και φίλους του νησιού που ζουν στην Αθήνα, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στις 11:30 το πρωί στο θεατράκι του Δημαρχείου Περιστερίου.

Ο κος Γκιολές, κύριος ομιλητής της εκδήλωσης, παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνδυασμού, αναφέρθηκε σε πράγματα που πρέπει να γίνουν στο νησί και περιέγραψε το πλαίσιο δράσεων τα οποίο θα εφαρμόσει σε περίπτωση εκλογής του.

Ο κος Γκιολές έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα που αφορούν την ισοβαρή ανάπτυξη, για να αποφευχθεί το φαινόμενο μιας Σερίφου «δύο ταχυτήτων», αλλά και στους τρόπους εύρεσης πόρων για να μπορέσει να γίνει αυτή η ανάπτυξη πραγματικότητα.

Τα καθημερινά θέματα των δημοτών όπως η υγεία, η παιδεία, οι υποδομές, φαίνεται να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του κυρίου Γκιολέ, χωρίς να υστερούν τα θέματα πολιτισμού και πολιτισμικής κληρονομιάς.

Μίλησε για ρεαλιστική και με πλήρη διαύγεια οικονομική διαχείριση των δημοτικών πόρων, ενώ ιδιαίτερη σημασία στην ομιλία του έδωσε στο σχέδιο του Συνδυασμού του να εφαρμόσει στην Σέριφο το επιτυχημένο μοντέλο διαχείρισης αστικών αποβλήτων Zero Waste, –το οποίο εφάρμοσε με επιτυχία πρώτη η Τήλος–, καθιστώντας την Σέριφο το δεύτερο νησί χωρίς απόβλητα. Η εφαρμογή του προγράμματος ZERO WASTE σημαίνει ότι κάθε απόβλητο στο νησί συλλέγεται και αξιοποιείται με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, με στόχο να μην αφήνει περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Χωρίς ΧΥΤΑ και δημόσιους κάδους, με διαχωρισμό στην πηγή και συλλογή απορριμμάτων  πόρτα – πόρτα, εφαρμόζοντας παράλληλα ανακύκλωση, επανάχρηση και κομποστοποίηση.

Τέλος ο κος Γκιολές επανέλαβε την πάγια θέση του πως κλειδί για μια επιτυχημένη δημοτική αρχή είναι η συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων, πράγμα που σκοπεύει να το εφαρμόσει με την καθιέρωση του θεσμού των τακτικών λαϊκών συνελεύσεων.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων του Συνδυασμού, κάποιοι εκ των οποίων βρίσκονταν στην Αθήνα και είπαν δυο λόγια στο ακροατήριο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και αρκετά στελέχη της αυτοδιοίκησης, όπως ο κύριος Τσιμογιάννης Άρης, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ιλίου και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Νικόλαο Ζενέτο, ο κύριος Αθανάσιος Βαθιώτης, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και υποψήφιος με τον κύριο Νίκο Χαρδαλιά, ο κύριος Ιωσήφ Ξυπνητός, Αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Δ.Ε.Η. και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, ο μικρότερος σε ηλικία Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον κύριο Ανδρέα Παχατουρίδη Νικόλαος Βυτινιώτης, ο πρώην Δήμαρχος Σερίφου κύριος Αντωνάκης Αντώνιος, ο κύριος Θεόδωρος Γεράσιμος Μαγκανιώτης, Πρόεδρος της ΕΚΥΤ και πρώην Δήμαρχος Κιμώλου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Σεριφίων και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον κύριο Γεώργιο Χατζημάρκο κύριος Κουζούπης Αντώνιος, και άλλοι. 

Ανακοινώθηκε πως μέχρι τις εκλογές θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδηλώσεις και ομιλίες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Σέριφο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *