Tι κοινό έχουν Μύκονος, Σίφνος και Σέριφος;

Το κοινό σημείο των τριών νησιών ονομάζεται Δημήτρης Ντάσιος και πρόκειται για τον γνωστό σχεδιαστή, η συναρπαστική ιστορία του οποίου, όμως, δεν είναι γνωστή – όσο τα ρούχα του…

Ο Ντάσιος πολύ πριν ασχοληθεί με τα ρούχα σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες με έμφαση στη μελέτη της πολιτιστικής διπλωματίας. Στη συνέχεια τον τράβηξαν οι σπουδές θεάτρου και κλασικού τραγουδιού. Συνεργάστηκε με τη Λυρική Σκηνή και άρχισε να σχεδιάζει κοσμήματα που πάντα είχαν μια πολύ σοφιστικέ αλλά κομψή και σύγχρονη αντίληψη. Η κρίσιμη καμπή στην καριέρα του ήρθε το 2006, όταν η Maria Luisa Poumaillou, η πασίγνωστη ιδιοκτήτρια των μπουτίκ Maria Luisa, αγόρασε ολόκληρη τη συλλογή κοσμημάτων Dassios για τις μπουτίκ της στο Παρίσι και το Κατάρ. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Δημήτρη Ντάσιο να κάνει το επόμενο μεγάλο και καθοριστικό βήμα, να ασχοληθεί με τη σχεδίαση ρούχων. Οι δημιουργίες του χαρακτηρίστηκαν ως new age traveller chic. Εμπνευσμένος από την ελληνική παράδοση, αλλά και από τις κουλτούρες άλλων πολιτισμών, ο Ντάσιος συνδυάζει στα σχέδια του αυθεντικά παλαιά κεντήματα, έθνικ αναφορές και μοναδικά υφάσματα, όλα χειροποίητα, με τις παραδοσιακές τεχνικές που χρησιμοποιούν οι διάφοροι τεχνίτες ακόμα και σήμερα.

Αν και ο Δημήτρης Ντάσιος εδώ και χρόνια πηγαινοέρχεται μεταξύ Μιλάνου και Παρισιού για να παρουσιάζει τις συλλογές του, εξάγοντας τα ρούχα του σε περισσότερες από 18 χώρες, συνεχίζει το ταξίδι του εκτός από την Αθήνα στις μπουτίκ του στη Μύκονο τη Σίφνο και τη Σέριφο.

Tην Κυριακή που μας πέρασε η εφ. REAL NEWS είχε μεγάλο αφιέρωμα στον σχεδιαστή εξ’ ού και η φωτογραφία που ακολουθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *