Ο δρόμος προς τον Αβεσσαλό ετοιμάζεται να στρωθεί με άσφαλτο

Επιτέλους! Mετά από τόσα χρόνια το έργο ασφαλτόστρωσης προς την παραλία του Αβεσσαλού γίνεται πραγματικότητα. Όπως βλέπετε  και στη φωτογραφία τα υλικά  ασφαλτόστρωσης συγκεντρώνονται και πλέον η Δημοτική αρχή της Σερίφου δικαιώνεται κάνοντας τα λόγια πράξη, όπως ακριβώς διατεινόταν και στην ανάρτηση της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης  τον περασμένο Γενάρη.

Το έργο “βελτίωσης της υφιστάμενης αγροτικής οδού Αβυσσαλού Δήμου Σερίφου” όπως επισήμως εντάχθηκε για χρηματοδότηση έχει μακρά ιστορία μέχρι να φτάσουμε στο σημερινό σημείο με τα υλικά και τα μηχανήματα ασφαλτόστρωσης  επί τον έργον, ενώ  αρχικός προϋπολογισμός, πριν την επιλογή του αναδόχου ξεπερνούσε το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Για όσους δεν γνωρίζουν η  υπέροχη παραλία του Αβεσσαλού η Αβυσσαλού ή Αβύσσαλου, πήρε το όνομα της από την ενετική λέξη vassale  που σημαίνει «σκλάβος» και οφείλεται στην περίοδο κυριαρχίας του Ερμόλαο Μινόττο, ο οποίος ξεκίνησε μεταλλευτικές εργασίες στον οικισμό παίρνοντας μαζί του σκλάβους. Ο μικρός οικισμός έχει ελάχιστους μόνιμους κατοίκους, ενώ έχουν εντοπιστεί αρχαίες εγκαταστάσεις εκκαμίνευσης χαλκού σε θέση που ονομάζεται “Σκουριές”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *