Το Conde Nast Traveller προτείνει Κυκλάδες για το καλοκαίρι του 2024

Δύο δημοσιεύματα προτείνουν διακοπές στις Κυκλάδες για το καλοκαίρι του 2024 οι συντάκτες του Conde Nast traveler. Ξεχωρίζουν σε προτιμήσεις η Μύκονος και η Μήλος. Μέσα στα καλύτερα και η Σέριφος

Η Μήλος και η Μύκονος κερδίζουν τις προτιμήσεις των συντακτών του Conde Nast traveler για το καλοκαίρι του 2024, σύμφωνα με λίστα προτίμησης των συντακτών που δημοσιοποίησε το έγκυρο ταξιδιωτικό περιοδικό παγκόσμιας εμβέλειας. Η Sophie Knight , στο κείμενο με τίτλο «Mykonos and Milos Greece» ξεχωρίζει τα δύο νησιά και γράφει:

«Η Μήλος ήταν στη λίστα μου εδώ και χρόνια και αυτό το καλοκαίρι επιτέλους θα τα επισκεφτώ. Με ελκύουν οι ασβεστώδεις λευκοί βράχοι και τα τιρκουάζ νερά της παραλίας Σαρακίνικο. Πρώτα θα πετάξουμε στη Μύκονο, το πιο ζωντανό νησί των Κυκλάδων. Κλείσαμε κρεβάτια για την ημέρα σε beach club, όπου θα απολαύσουμε ηλιοβασιλέματα υπό τον ήχο της θάλασσας και DJs. Αργότερα μέσα στην εβδομάδα θα πάρουμε το τρεισήμισι ώρες φέρι για το πιο ήσυχο ηφαιστειακό νησί της Μήλου. Υπάρχουν πολλά σημεία για επίσκεψη, απόκρημνοι βράχοι με μυστικές παραλίες και πολύχρωμα ψαροχώρια. Μεταξύ της εξερεύνησης, της απόλαυσης σε φρέσκα θαλασσινά και της βαρκάδας, θα ξοδεύω το μερίδιο του χρόνου μου πέφτοντας σε μια ξαπλώστρα χαζεύοντας τις ακτίνες του ήλιου».

Σε δεύτερο δημοσίευμα του Δεκεμβρίου το περιοδικό κατατάσσει τη Μήλο στην πρώτη σειρά προτίμησης στα καλύτερα ελληνικά νησιά για επίσκεψη επίσης το καλοκαίρι και ακολουθούν η Ύδρα, η Σίφνος, η Σαντορίνη, η Σύρος, η Φολέγανδρος, η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Νάξος, η Κεφαλονιά, η Άνδρος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Ζάκυνθος, η Αμοργός, οι Παξοί, η Λευκάδα, η Ιθάκη, η Τήνος, η Πάτμος, η Ρόδος, η Σύμη, η Αστυπάλαια, η Σκιάθος, η Αίγινα, το Καστελόριζο, η Αντίπαρος, η Λέρος και οι Σπέτσες.

Συγκεκριμένα για την Σέριφο αναφέρει:

Το καλύτερο ελληνικό νησί για: Φυσιολάτρες και εραστές της απλότητας

Η Σέριφος γίνεται γνωστή από στόμα σε στόμα και χωρίς να πολυδιαφημίζεται. Είναι το καλοκαιρινό καταφύγιο των σχεδιαστών εσωτερικών χώρων και αρχιτεκτόνων που προτιμούν να κρατήσουν τις παραλίες με τη χρυσαφένια άμμο για τον εαυτό τους. (Μια Γαλλίδα που έχει σπίτι στη Σέριφο προστατεύει σε τέτοιο βαθμό το καταφύγιό της που λέει στους φίλους της πως περνάει τα καλοκαίρια της στη γειτονική Σίφνο!!!) Ακόμη και τον Αύγουστο, θα βρείτε όρμους όπου μπορείτε να κάνετε μπάνιο γυμνοί στην απόλυτη ερημιά. Αυτό συμβαίνει επειδή οι καλύτερες παραλίες (όπως το Καλό Αμπέλι και η Σκάλα) είναι προσβάσιμες μόνο μέσω κακοσυντηρημένων χωματόδρομων ή μονοπατιών για γαϊδούρια. Ακόμα καλύτερα, νοικιάστε ένα μηχανοκίνητο σκάφος από το λιμάνι, “LIvada” – (σσ. αναφέρει λανθασμένα τo Λιβάδι… θα μπέρδεψαν το όνομα με την Λιβάδα της Τήνου). Φροντίστε να δέσετε έξω από την ταβέρνα της Άννας στην παραλία Συκαμιά για φρέσκο ψάρι και σαλάτες με λαχανικά που καλλιεργούνται στον κήπο της.

Στην Χώρα, στην κορυφή του λόφου, δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου νυχτερινή ζωή, (σ.σ. !!! ) δεν υπάρχουν σύγχρονες μπουτίκ ή κομψά ξενοδοχεία. Αλλά ποιος νοιάζεται όταν μπορείτε να αράξετε με μαραθόπιτα και ρακί στου Στράτου, να θαυμάσετε την μινιμαλιστική κεραμική της Νατάσας Καλογεροπούλου στο Kerameio Ceramic Studio και να ακούσετε τους ελληνικούς ρυθμούς στο υπαίθριο Αμφιθέατρο; Και όλα σε λιγότερο από τρεις ώρες από την Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *