“I love Greece” … στη Σέριφο!

Με αφορμή την κινηματογραφική ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε από το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ (cinemagazine.gr), ας θυμηθούμε την ταινία «I Love Greece» που γυρίστηκε στη Σέριφο και τι έχει δηλώσει τον Αύγουστο η πρωταγωνίστρια Στέισι Μάρτιν για την εμπειρία της και τις αναμνήσεις της από τα γυρίσματα.

Το «I Love Greece» της Ναυσικά Γκέρι-Καραμαούνας είναι η επιτομή του εξιδανικευμένου Greek summer movie – ήλιος, θάλασσα και μεζέδες. Ως ανάλαφρη κομεντί δεν ξεφεύγει εύκολα από τις στερεοτυπικές κακοτοπιές, εντούτοις η παρουσία της Στέισι Μάρτιν στον πρωταγωνιστικό ρόλο διευκολύνει την παρακολούθησή του, σε βαθμό ικανό να ξεχαστείς και να απολαύσεις έστω και από το μεγάλο πανί, τις πραγματικές ομορφιές του τόπου μας. 

Πως ήταν να υποδύεστε την Ελληνίδα; Ήταν εύκολο να μάθετε τη γλώσσα; 

Το να μαθαίνω καινούργια πράγματα ως μέρος της δουλειάς μου είναι πολύ διασκεδαστικό. Το να μάθω την ελληνική γλώσσα ήταν μια ιδιαίτερη πρόκληση, γιατί ήθελα να ακούγομαι πραγματικά σαν Ελληνίδα, οπότε ξεκίνησα να μαθαίνω την γλώσσα αρκετό καιρό πριν το γύρισμα. Ήρθα επίσης σε επαφή με την κουλτούρα της χώρας, μαθαίνοντας να μαγειρεύω ελληνικά φαγητά, αλλά και να χορεύω τους ελληνικούς, παραδοσιακούς χορούς. Όλα αυτά ήταν ένας τρόπος για να έρθω όσο πιο κοντά στον χαρακτήρα της Μαρίνας μπορούσα. Ήταν επίσης ένας τρόπος για να καταλάβω την αγάπη της για την χώρα της και την κουλτούρα της χώρας. 

Πως αποφασίσατε να δεχτείτε τον ρόλο της Μαρίνας και πως ήταν η εμπειρία των γυρισμάτων στην Ελλάδα, αλλά και η εμπειρία σας με τους Έλληνες συνεργάτες σας; 

Διάβασα το σενάριο και πραγματικά αισθάνθηκα να συνδέομαι αμέσως με το ύφος της ταινίας και το μήνυμά της. Μπόρεσα να συνδεθώ αμέσως με τον χαρακτήρα της Μαρίνας μιας που όσο ήμουν παιδί ταξίδευα πολύ και δεν ζούσα στην χώρα στην οποία γεννήθηκα. Όμως τελικά αποφάσισα να δεχτώ τον ρόλο όταν μίλησα με την Ναυσικά. Με ενέπνευσε από την πρώτη στιγμή η οπτική της σε ό,τι αφορά στην ιστορία της, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο ήθελε να την αποδώσει οπτικά και συναισθηματικά. Οι Έλληνες ηθοποιοί είναι όλοι τόσο υπέροχοι! Έχουν την τεράστια ευκαιρία να δουλεύουν στην χώρα από την οποία προέρχεται το θέατρο και νομίζω πως αυτό αντηχεί στην δουλειά τους. Είναι βαθιά αφοσιωμένοι στην τέχνη τους και είναι υπέροχοι. 

Στην ταινία βλέπουμε πως ο χαρακτήρας που υποδύεστε βιώνει ένα είδος κρίσης στην σχέση της με τον σύντροφό της. Πιστεύετε πως οι σχέσεις μπορούν να διορθωθούν ή υπάρχουν πράγματα που μπορούν να τις καταστρέψουν για πάντα; 

Πιστεύω πως όλες οι σχέσεις είναι πολύ διαφορετικές και όλες παρουσιάζουν ξεχωριστές προκλήσεις. Συνεχώς εξελισσόμαστε και έτσι μερικές φορές είναι πιο εύκολο να βρούμε τον δρόμο μας πίσω σε μια σχέση αν αυτή έχει «σπάσει». Μερικές φορές είναι πιο δύσκολο γιατί δεν είμαστε έτοιμοι ή γιατί δεν γνωρίζουμε τους εαυτούς μας αρκετά καλά ακόμα. Άλλες πάλι φορές απλά δεν θέλουμε και αυτό είναι εντάξει! Οι κρίσεις σε μια σχέση μπορούν να είναι υγιείς με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. 

Ο χαρακτήρας που υποδύεστε εκφράζει την επιθυμία του να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα και να ζήσει εδώ, παρά την οικονομική κρίση που συνεχίζει να υπάρχει. Πιστεύετε πως για πολλούς ανθρώπους, υπάρχει ακόμα αυτή η ρομαντικοποιημένη ιδέα για το τι είναι η Ελλάδα – η χώρα της θάλασσας, του ήλιου και της δημοκρατίας – στο μυαλό τους; 

Ναι, πιστεύω πως υπάρχει μια αποσύνδεση της Μαρίνας από τις αναμνήσεις της στην Ελλάδα, αυτές της παιδικής της ηλικία και την Ελλάδα που βιώνει η οικογένειά της καθημερινά σε επίπεδο πολιτικό και οικονομικό. Η οικονομική κρίση ήταν ένα τρομερό γεγονός και αναρωτιέμαι πόσο μπορούν να αντιληφθούν τις υπαρκτές συνέπειες αυτής της κατάστασης, άνθρωποι που δεν ζουν στην χώρα. Και πράγματι, η Ελλάδα είναι η χώρα της θάλασσας, του ήλιου και της δημοκρατίας, αλλά είναι επίσης και πολλά ακόμη πράγματα!! 

Έχετε κάποια έντονη ανάμνηση από την παραμονή σας στην Ελλάδα όσο πραγματοποιούσατε τα γυρίσματα; 

Θυμάμαι να παίρνω το πλοίο από την Αθήνα προς την Σέριφο όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα, να κάθομαι και να κοιτάζω τους πάντες γύρω μας. Ήταν ένα τόσο ετερόκλητο και ποικίλο πλήθος, από οικογένειες, σε φίλους και τουρίστες. Αυτό το «χωνευτήρι» ανθρώπων ήταν τόσο εμπνευσμένο και διασκεδαστικό! 

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; 

Μόλις τελείωσα την ταινία «The Brutalist» του Μπρέιντι Κόρμπετ, με τον Άντριεν Μπρόντι και τον Γκάϊ Πιρς, ενώ σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει και το «Le Moliere Imaginaire» από τον Όλιβερ Πάι. Υπάρχουν και μερικά ακόμη σχέδια έτοιμα για το τέλος της χρονιάς, αλλά τίποτα για το οποίο να μπορώ να μιλήσω επίσημα ακόμα. 

Πείτε μας την αγαπημένα σας λέξη στα ελληνικά! 

Αγαπώ το «γεια σου». Ξεκινάει την συζήτηση με έναν τόσο όμορφο και θετικό τρόπο. Έχει μια πολύ όμορφη, φιλόξενη ενέργεια.

Δείτε εδώ το official trailer της ταινίας που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2023 από την Feelgood Entertainment.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *