Νέα παγκόσμια πρωτοτυπία για τη Δημοτική αρχή Σερίφου: Αποφασίζει για το τουριστικό μέλλον του νησιού χωρίς Επιτροπή Τουρισμού!

Το Σάββατο, στη μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, περίοπτη θέση είχε το θέμα για την πορεία του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Βιώσιμη ανάπτυξη στη Σέριφο υπό την αυξανόμενη τουριστική πίεση: Μία ολοκληρωμένη προσέγγιση», που πραγματοποιείται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Σύμφωνα με την χθεσινή ανάρτηση της παράταξης “Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας” η μελέτη του Κου Σπιλάνη θα πρέπει να εναρμονιστεί με το ειδικό Χωροταξικό και τις Νέες χρήσεις Γης που έχει ξεκινήσει να συζητιέται από την Πολιτεία. Επίσης  θα πρέπει να λάβει υπ΄όψιν του  ο Κος καθηγητής  και το επιχειρησιακό Σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης 2014- 2020 που εκπονήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 

Δε ξέρουμε γιατί έγινε προχθές αυτή η εισήγηση-παρουσίαση, αλλά πιθανολογούμε ότι θα ακολουθήσει σχέδιο νέας σύμβασης με τον Κο καθηγητή,  ο οποίος απ ότι φαίνεται με τα χρήματα των δημοτών θα ερευνήσει τα προβλήματά τους, με έμφαση σε εκείνα τα ιδιαίτερα ενοχλητικά για τον ίδιο τον Δήμαρχο!  Τώρα πως μπορεί ένας δήμος να παίρνει αποφάσεις  για θέματα τουριστικής ανάπτυξης όταν δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί η επιτροπή Τουρισμού δεν το γνωρίζουμε. Εκτός και αν δεν χρειάζεται τέτοια Επιτροπή στη Σέριφο και είναι απλά διακοσμητική…

Πάντως αυτό που αναγνωρίζουμε στον δήμαρχο είναι οι καλές του σχέσεις με επίλεκτη μερίδα του τύπου. Μετά το θυελλώδες άρθρο του στην ΑΥΓΗ περί κονκισταδόρων, έσπευσε πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Σαββάτου, δώσει στοιχεία για τη μελέτη στον ιστότοπο «Κοινή Γνώμη», έχοντας έτσι μια συνεπή παρουσία στα ΜΜΕ.

Θα προτιμούσαμε πάντως να δώσει το παρόν ή να στείλει κάποιον εκπρόσωπο στη συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Εσωτερικών κα Νίκη Κεραμέως που πραγματοποίησαν το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού και συγκεκριμένα οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γ. Λεονταρίτης και Μ. Δαδάος και οι Δήμαρχοι, Σύρου – Ερμούπολης κ. Αλ. Αθανασίου, Νάξου κ. Δ. Λιανός, Σίφνου κα Μ. Ναδάλη, Κέας κα Ει. Βελισσαροπούλου, παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων κ.κ. Κ. Μονογιού, Φ. Φόρτωμα και Μ. Καφούρου.

Εκεί, συζητήθηκαν αρκετά σοβαρά ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της νησιωτικότητας, με την κα Υπουργό να δεσμεύεται ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.

Προφανώς στη Σέριφο τα έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα και δεν χρειαζόμαστε τέτοιες συναντήσεις. Εξ’ άλλου έχει ανακοινωθεί παλαιότερα και ευθαρσώς πως «εμείς δεν έχουμε ανάγκη κανέναν»…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *