Η Λιλή και ο Γιώργος παράγουν βιολογικό μέλι άγριων λουλουδιών και θυμαριού στη Σέριφο

Η Λιλή Καρύδη και ο σύζυγός της Γιώργος Ρώτας είναι μέλη μιας μελισσοκομικής οικογένειας με παράδοση 40 χρόνων στην παραγωγή βιολογικού μελιού στη Σέριφο. Τα μελίσσια τους είναι βιολογικά πιστοποιημένα και το μέλι τους έχει διεθνείς διακρίσεις τόσο για την ιδιαίτερη γεύση του όσο και την υψηλή ποιότητα ως βιολογικό προϊόν.

Η Λιλή και ο Γιώργος ταξιδεύουν εδώ και χρόνια στα καλύτερα delicatessen, πολυκαταστήματα του κόσμου από το Harrods στο UK μέχρι τα εστιατόρια της Ασίας με αστέρια Michelin.

Πείτε μας λίγα λόγια για το προϊόν σας.

Ο σύζυγος μου Γιώργος Ρώτας και εγώ, ξεκινήσαμε να παράγουμε βιολογικό μέλι άγριων λουλουδιών και θυμαριού στο νησί της Σερίφου, σε περιοχή προστατευόμενη, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση της οικογένειας του συζύγου μου. Τα προϊόντα μας είναι βιολογικής γεωργίας, ενώ, η υπέροχη γεύση και το ξεχωριστό άρωμα του μελιού μας οφείλεται στο μοναδικό οικοσύστημα της περιοχής καθώς και στην υψηλή διατροφική του αξία στις βιολογικές μεθόδους παραγωγής.

Πώς πήρατε την απόφαση να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση;

Η εξαιρετική ποιότητα του μελιού μας μάς ώθησε στο να δημιουργήσουμε μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή συσκευασία, η οποία αντιπροσωπεύει τόσο εμάς όσο και το προϊόν μας. Έτσι, αποφασίσαμε από κοινού με τον σύζυγό μου να προχωρήσουμε στη δημιουργία του brand «The Family Beez» με μία αντίστοιχη συσκευασία που παραπέμπει στην αγνή προέλευση του βιολογικού μελιού μας.

Ποια ήταν η κυριότερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε στο ταξίδι σας;

Οφείλω να ομολογήσω πως πάντα προκύπτουν δυσκολίες τις οποίες ξεπερνάμε άλλοτε πιο εύκολα και άλλοτε πιο δύσκολα, ωστόσο η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε αυτό το διάστημα είναι η κλιματική κρίση, η οποία επηρεάζει άμεσα τις μέλισσες και κατ’ επέκταση την παραγωγή του μελιού.

Τι στόχους έχετε θέσει για το μέλλον;

Οι στόχοι μας για το μέλλον θέτουν ως προτεραιότητα τόσο την προστασία της μέλισσας ως επικονιαστή  όσο και την αύξηση της παραγωγής μελιού για την ίδια τη μέλισσα καθώς και για τον άνθρωπο.

Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας μερικά από τα οφέλη του μελιού;

Θα θέλαμε να τονίσουμε μία ιδιαιτέρως σημαντική και σπάνια πτυχή  του μελιού που συνήθως δεν  αναφέρεται. Εκτός από τα ιδιαίτερα οφέλη του ανεπεξέργαστου μελιού στον οργανισμό μας, η ίδια η κατανάλωσή του προσφέρει ακόμα περισσότερα οφέλη στον ψυχισμό του ανθρώπου. Αυτά, σχετίζονται με το ταξίδι των γεύσεων, των αρωμάτων αλλά και των εικόνων που ο ίδιος ο άνθρωπος κάνει όταν γεύεται ένα φυσικό προϊόν. Έτσι, επιστρέφει νοητά στον τόπο παραγωγής του μελιού, ταξιδεύοντας στον χωροχρόνο έστω και για λίγα δευτερόλεπτα, όσο δηλαδή κρατάει η γεύση του μελιού στο στόμα του.

Πώς πήρατε την απόφαση να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα VentureGarden του Alba Garaduate Business School?

Η απόφαση συμμετοχής στο πρόγραμμα VentureGarden του Alba Graduate Business School ήταν αυθόρμητη και προέκυψε όταν ενημερωθήκαμε για τη θεματολογία καθώς και τον χώρο που φιλοξενείται το πρόγραμμα. Θεωρήσαμε, δικαίως κρίνοντας  εκ του αποτελέσματος,  ότι θα ήταν ένας επιτυχημένος τρόπος για να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας, όνειρα που τελικά καταφέραμε να υλοποιήσουμε στη διάρκεια της τελευταίας  δεκαετίας. Όλο αυτό το ταξίδι της επιχειρηματικότητας μπορεί να ξεκίνησε από το μέλι μας αλλά στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε αρκετούς τομείς του τουρισμού, υλοποιώντας αντίστοιχα ενδιαφέροντα και επιτυχημένα project στο νησί μας, τη Σέριφο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *