Κυκλάδες : Αναμένεται χρονιά ρεκόρ στον τουρισμό, αλλά και παρεμβάσεις για τη στέγαση των δημοσίων υπαλλήλων!

Με τις προκρατήσεις να «τρέχουν» με αύξηση 20% αυτή την ώρα, οι προορισμοί του Νότιου Αιγαίου αναμένουν μια ιδιαίτερα καλή τουριστική σεζόν για φέτος, η οποία το πιθανότερο είναι να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. 

Η άνοδος του τουρισμού σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα εκτιμάται ότι θα είναι διψήφια και θα κυμανθεί από 10% έως και 14% σε σχέση με πέρυσι, όπως αποκάλυψε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος βασιζόμενος τόσο στις μέχρι τώρα κρατήσεις, όσο και στον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων.

Ο κ. Χατζημάρκος παρουσιάζοντας το Φόρουμ: “EU Tourism: Resilience in the Era of the Climate Crisis” που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 8 και 9 Απριλίου, είπε ότι στα πέντε διεθνή αεροδρόμια της Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης και Καρπάθου, αναμένεται να καταφτάσουν με απευθείας πτήσεις περισσότεροι τουρίστες από ότι το 2023, ενώ κύριες αγορές παραμένουν η Αγγλική και η Γερμανική.

Από την άλλη το θέμα που ταλαιπώρησε τη Σέριφο με τη στέγαση των γιατρών, ίσως να οδεύει προς λύση .

Παρεμβάσεις για τη στέγαση των δημοσίων υπαλλήλων στα νησιά ανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδακης, στο πλαίσιο της προχθεσινής συζήτησης του νομοσχεδίου για το ελάχιστο επίπεδο φορολογίας των πολυεθνικών.

Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι, θα ληφθούν μέτρα για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των στελεχών του Δημοσίου, εκπαιδευτικών, γιατρών, εργαζόμενων στα σώματα ασφαλείας και στις υπηρεσίες των νησιών (αντίστοιχα με αυτά που έχουν υιοθετηθεί για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων). 

Ανήγγειλε επίσης, περαιτέρω δικλείδες για τη θωράκιση της αγοράς ακινήτων από τις επιπτώσεις των βραχυχρόνιων μισθώσεων στο πνεύμα σχετικής πρότασης που υπέβαλε το ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, τόνισε, πως η κυβέρνηση θα εξετάσει πώς θα λειτουργήσουν κατά τη φετινή τουριστική περίοδο οι ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν τον Δεκέμβριο και θα επανέλθει το φθινόπωρο.

(Πηγή: https://cyclades24.gr/, 4/4/2024)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *