Και μυαλό δεν βάζουμε…

Μέχρι και οι εφημερίδες μόνες τους απαντούν στο δήμαρχο με την υπερέκθεση των προβλημάτων της Σερίφου και την ανικανότητα πρόβλεψης και εύρεσης λύσεων.

Χτύπησε και πάλι  Σαββατοκύριακο η δημοτική αρχή Σερίφου και έσπευσε να εκθέσει εκ νέου το νησί με συνέντευξη στην εφημερίδα «Παρασκήνιο», όπου ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σταυρόπουλος δημοσίευσε το Σάββατο 6/4 άρθρο με τον τίτλο: «Στο “κόκκινο” νησιά και Β. Ελλάδα! “Θα πούμε το νερό νεράκι” το καλοκαίρι;»

Εκεί έσπευσε ο κος Κ. Ρεβίνθης να δηλώσει τα εξής, τα οποία παρεμπιπτόντως τα έχουμε ξαναδιαβάσει σε επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του:

«Η λειψυδρία θα μας χτυπήσει την πόρτα λίαν συντόμως. Περιμένουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι και το ακόμη πιο δύσκολο είναι ότι, πέραν της έλλειψης νερού, μαθαίνουμε ότι θα έχουμε περισσότερο κόσμο ακόμη και από το 2019, οπότε οι ανάγκες θα είναι μεγαλύτερες και το πρόβλημα πιο έντονο. Θα πρέπει οι υπάρχοντες υδάτινοι πόροι να διαχειριστούν με σύνεση και φειδώ, ώστε να υπάρχει επάρκεια τουλάχιστον για το καλοκαίρι. Αν αυτό δεν επιτευχθεί , θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα».

Σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των πολιτών, αναφέρει πως τρέχει καμπάνια για την ορθή χρήση και διαχείριση του νερού:

«Στο νησί υπάρχει μόνο ένα δίκτυο που είναι για πόσιμο νερό, αλλά γίνεται και χρήση για άρδευση. Αυτό το ξέρουμε, είναι ένα πρόβλημα αναπόφευκτο προς ώρας. Δεν μπορείς να έχεις έναν αστυνομικό σε κάθε βρύση. Βασιζόμαστε και λίγο στο φιλότιμο».

Στην αμέσως επόμενη παράγραφο, ο δημοσιογράφος ουσιαστικά «αδειάζει» τον κο Ρεβίνθη, σημειώνοντας τα κάτωθι:

Ωστόσο, νησιά που προέβλεψαν έγκαιρα τον κίνδυνο έλυσαν το πρόβλημα. Από τα πρώτα το ακριτικό Καστελόριζο που έχει σύγχρονο δίκτυο αφαλάτωσης, μέσω του οποίου απόκτησε αυτονομία, και ακολούθησαν η Σύρος, η Μήλος, η Ηρακλειά, η Σχοινούσα κ.λπ.

Ουπς….. Τι έχουμε εδώ;

Έναν δήμαρχο που βγαίνει και λέει πως έχει πρόβλημα με το νερό – και μάλιστα επαφίεται εν μέρει και στο φιλότιμο(!) των δημοτών, και την εφημερίδα να του λέει, εντάξει, αλλά δεν είσαι ο μόνος ούτε η εξαίρεση, και μάλιστα οι άλλοι το προέβλεψαν εγκαίρως…

Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι και τα προηγούμενα 4 χρόνια ο ίδιος ο κος Ρεβίνθης προΐστατο της δημοτικής αρχής, δεν ακούγεται και τόσο καλό…. Ούτε για τον ίδιο, ούτε για τον τόπο.

Αυτά περί νερού και Σερίφου… όσον αφορά δε το νεράκι που τρέχει άφθονο από τις δημοτικές δεξαμενές, δεν έχετε παρά να δείτε τις αναρτήσεις μας την εβδομάδα που μας πέρασε!

https://www.facebook.com/reel/400208106287625

One thought on “Και μυαλό δεν βάζουμε…

  1. Pingback: Το νερό…. νεράκι… (;) - Ecoserifos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *