Διαβούλευση για τη Σέριφο: Το 79% πιστεύει πως δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης  των προβλημάτων του νησιού!

Ήτανε δυό,  ήτανε τρεις και εμφανίστηκαν τελικά  23 από τους 53 που ήταν πριν… τα νούμερα είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας για την παταγώδη αποτυχία της δεύτερης διαβούλευσης “Τι Σέριφο θέλουμε” σήμερα στο Γυμνάσιο, αφού ούτε και οι συγγενείς του κυρίου καθηγητή δεν τα κατάφεραν να είναι παρόντες. 

Καθώς η Σέριφος φαίνεται από τα ερωτηματολόγια αυτών των ολίγων που συμμετείχαν να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο σωτηρίας από την δημοτική αρχή,  ξεχωρίζει τα προβλήματα στους τομείς της υγείας, της ακρίβειας, της ύδρευσης, των συγκοινωνιών από και προς και μέσα στο νησί, ως κυρίαρχα. 

Όσοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια την προηγούμενη φορά, (κάτι λιγότερο από το 4-5% των μόνιμων κατοίκων)  δηλώνουν πως δεν μένουν χρήματα στο νησί, πως πρέπει να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής και το καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα και πως σε ποσοστό 79% δεν υπάρχει… σχέδιο!

Επίσης νέα ερωτηματολόγια έκαναν την εμφάνιση τους (δείτε τα ώστε να καταλάβετε) και σύμφωνα με εκείνους που ήταν παρόντες και στις δύο διαβουλεύσεις, η σύνθεση του ακροατηρίου δεν ήταν η ίδια! Ίσως η δημοτική αρχή δεν καταφέρνει πλέον να συσπειρώσει ακόμα και εκείνους που την στήριξαν. Για κανονιστικές διατάξεις που κάποιοι ονειρεύονταν, ας το ξεχάσουμε καλύτερα, με τέτοιους αριθμούς συμμετοχής, κάθε προσπάθεια νομικά και ηθικά καταρρέει.

Κλείνοντας να πούμε κάτι και για τον κ. καθηγητή Ι. Σπιλάνη, ο οποίος  στην επόμενη φάση θα πακετάρει όλα τα συμπεράσματα από την πενιχρή αυτή συμμετοχή (διότι σύμφωνα με την σοφή λαϊκή ρήση “όπως έστρωσες θα κοιμηθείς”) και θα μας τα πασάρει να βρούμε την άκρη μας… κι αν δεν μπορούμε μονάχοι να έρθει και κανένας επαγγελματίας τουρισμού να δώσει συμβουλές με το αζημίωτο!

Με τις υγείες μας αγαπητοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *