Έρχεται τον Σεπτέμβρη το 10ο SERIFOS SUNSET RACE

Η διοργάνωση που διαφημίζει την Σέριφο και έχουν όλοι αγαπήσει, το SERIFOS SUNSET RACE, επιστρέφει για 10η χρονιά στο νησί το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου 2024, με αγώνες δρόμου, κολυμβητικούς αγώνες, παιδικές διαδρομές τρεξίματος και κολύμβησης για τους μικρούς μας φίλους και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Το Serifos Sunset Race που ξεκίνησε το 2013, φέτος θα διεξαχθεί για 10η φορά από την ίδρυσή του. Σε αυτά τα χρόνια η διοργάνωση έχει εξελιχθεί, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμά της με περισσότερες δράσεις, φιλοξενώντας αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και αναδεικνύοντας τις ομορφιές του γραφικού νησιού των Κυκλάδων.

Κάθε χρόνο επισκέπτονται το νησί της Σερίφου περισσότεροι από 2500 συμμετέχοντες και επισκέπτες, και μάλιστα σε περίοδο off season, για να ζήσουν από κοντά το Serifos Sunset Race, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις στις Κυκλάδες.

Ο αγώνας που ξεχωρίζει τη διοργάνωση είναι οι αγώνες δρόμου 5 και 10χλμ που διεξάγονται το απόγευματου Σαββάτου (14/9) στη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, με τους συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε μια μοναδική διαδρομή, παράλληλα με τη θάλασσα περιμετρικά του κόλπου του Κουταλά, διασχίζοντας τις πανέμορφες παραλίες της Βαγιάς, του Γανέματος και του Κουταλά απολαμβάνοντας συγχρόνως το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της περιοχής από την μία και την άγρια ομορφιά του Κυκλαδίτικου τοπίου από την άλλη.

Η τελετή έναρξης της διοργάνωσης πραγματοποιείται το βράδυ της Παρασκευής (13/9), στην πλατεία της Άνω Χώρας Σερίφου, με μουσική, χορό και κεράσματα από τα τοπικά μαγαζιά.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκινάει το πρωί του Σαββάτου (14/9) με τους παιδικούς αγώνες δρόμου 500 και 1000μ. στον κεντρικό δρόμο του Λιβαδιού της Σερίφου.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στην παραλία του Αυλόμονα θα διεξαχθεί ο κολυμβητικός αγώνας με τους κολυμβητές να επιλέγουν μεταξύ τριών αποστάσεων, 750, 1.500 και 3.000 μέτρων. Λίγο νωρίτερα από το ίδιο σημείο θα εκκινήσουν και οι παιδικοί αγώνες κολύμβησης.

Serifos Sunset Race goes plastic free!

Για ακόμα μια χρονιά το Serifos Sunset Race είναι πρεσβευτής του προγράμματος SeaChange Greek Islands του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, μια ολιστική παρέμβαση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στις Κυκλάδες.

Η ομάδα του προγράμματος θα βρίσκεται στο νησί την περίοδο της διοργάνωσης, πραγματοποιώντας περιβαλλοντικές και εκπαιδευτικές δράσεις. Το πρόγραμμα των δράσεων θα ανακοινωθεί μελλοντικά.

Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής η διοργάνωση έχει μετατραπεί σε «plastic free», μειώνοντας τη χρήση του πλαστικού, συλλέγοντας ότι πλαστικό χρησιμοποιείται στη διάρκεια της διοργάνωσης και αποστέλλοντάς το για ανακύκλωση και συμμετέχοντας σε όλες τις δράσεις του προγράμματος SeaChange Greek Islands που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο της διοργάνωσης.

Οι εγγραφές ανοίγουν σύντομα!

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.serifosrace.com, μάθετε για τους αγώνες και για το υπέροχο νησί της Σερίφου και κλείστε θέση για μια μοναδική εμπειρία!

Οι αγώνες δρόμου και κολύμβησης διεξάγονται διαφορετική ημέρα και δίνουν τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και στα δύο αθλήματα, λαμβάνοντας ξεχωριστή κατάταξη και έκπτωση στη συμμετοχή τους στον κολυμβητικό αγώνα. Οι παιδικοί αγώνες δρόμου & κολύμβησης προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ.

(Πηγή: https://runntrail.gr/, 16/5/2024)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *