Όλα δικά μας! Και η αφαλάτωση και η Δημοκρατία επίσης!

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της δημοτικής αντιπολιτευτικής παράταξης «Σέριφος- Δύναμη Συνεργασίας» μερικά σχόλια του επικεφαλής κου Γκιολέ σχετικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής στις 30/5. 

Περιγράφει λοιπόν ο κος Γκιολές:

«Όλες οι αποφάσεις της Συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής στις 30/5/2024 ελήφθησαν ομόφωνα εκτός από το θέμα 4ο που αφορούσε την λήψη απόφασης για εξάμηνη μίσθωση μιας μονάδας αφαλάτωσης 600 m3, για την κάλυψη των αναγκών υδροδότησης του Δήμου Σερίφου ποσού 279.000€, που ελήφθην κατά πλειοψηφία. 

Εκεί διατύπωσα την άποψη ότι για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν δόθηκε εισήγηση ούτε τα επισυναπτόμενα έγγραφα που στάλθηκαν τρεις ώρες πριν την συνεδρίαση, κατά παράβαση της εγκυκλίου 98 ΑΠ 8182/26-1-2024, που αναφέρεται στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και ορίζει ότι οι εισηγήσεις και τα επισυναπτόμενα έγγραφα πρέπει να δίδονται στους Δημοτικούς Συμβούλους το αργότερο δύο ημέρες πριν την συνεδρίαση.  Εκεί παρόλο την ελλιπή ενημέρωση, υπέβαλλα τα εξής ερωτήματα:

α) Που τελικά θα τοποθετηθεί η μονάδα αφαλάτωσης και πότε

β) Ποιες είναι οι περιβαλλοντικές προϋποθέσεις

γ) Το διάστημα λειτουργίας  

δ) Η συνολική ποσότητα νερού που θα παραχθεί και 

ε) Τι άλλο κόστος θα έχει ο Δήμος περί της ενοικίασης.

Παρότι απαντήθηκαν καθυστερημένα από τον κύριο Δήμαρχο και του επισήμανα την καθυστέρηση της όλης διαδικασίας με αποτέλεσμα να έχουμε υψηλό κόστος, όσον αφορά την απόφαση ανάληψη υποχρέωσης 279.000 ευρώ με αριθμό πρωτοκόλλου 2024/1967 21-5-2024.  Τότε δέχτηκα φραστική επίθεση από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Λιβάνιο Στέλιο, ο οποίος έκανε πρόταση να σταματήσουν όλες οι διαδικασίες και να φέρω εγώ πρόταση δική μου για την αφαλάτωση, ώστε να εφαρμοστεί και με λιγότερο κόστος. Του απάντησα ότι εγώ δεν είμαι Διοίκηση κι ότι καταψηφίζω λόγω έλλειψης εισήγησης και επισυναπτόμενων τα οποία μας δίνονται 3 ώρες πριν την συνεδρίαση αντί για δύο ημέρες πριν. 

Η πρόταση του κύριου Δημάρχου υπερψηφίστηκε με 3 ψήφους, η πρόταση του κύριου Λιβάνιου έλαβε 1 ψήφο και καταψηφίστηκε από εμένα τον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης για τους λόγους που ανέπτυξα».

Πάμε τώρα στα συμπεράσματα…

Ο -κατά πρόσφατη δήλωσή του– λάτρης της νομιμότητας δήμαρχος, καταστρατηγεί και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις κανονιστικές αρχές λειτουργίας του Δήμου και αντί να δίνει τα σχετικά με τις εισηγήσεις έγγραφα στους δημοτικούς συμβούλους δύο ημέρες πριν (τουλάχιστον), τα δίνει 3 ώρες πριν. Το κάνει επί τούτοις για να πιάσει εξαπίνης τους συμβούλους, ή το κάνει από άγνοια προς τη νομοθεσία; Ότι και να διαλέξω, κίτρινη κάρτα είναι για το Δήμαρχο…

Την κόκκινη κάρτα την φυλάω για τον… αψύ Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Λιβάνιο Στέλιο, ο οποίος δεν σηκώνει και πολλά-πολλά… Αν δεν σας αρέσουν οι προτάσεις της δημοτικής αρχής, με όποιο τρόπο και αν αυτές παρουσιάζονται προς ψήφιση, φέρτε δικές σας… Εμείς αυτά έχουμε… (Και τα περνάμε με την δημοκρατική μας πλειοψηφία…).

Αυτά τα ωραία γίνονται στις συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής και αβίαστα μου έρχεται στο μυαλό παραφρασμένο ένα ερώτημα που πολύ φοριέται τώρα τελευταία…

Ποια δημοτική αρχή έχουμε και ποια δημοτική αρχή θα θέλαμε…

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ:

Πέρυσι η Σαντορίνη πλήρωσε για  1000 m3, 179.000€ >>>> δηλαδή 100.000 € λιγότερα από τη Σέριφο με σχεδόν διπλάσια παραγωγή πόσιμου νερού!!!   ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ, ενώ  φέτος η Πάρος έκανε διαγωνισμό… ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΕΔΩ  δεν πήρε απλά προσφορές, όπως εμείς για απ’ ευθείας ανάθεση. Που να έρθουν και οι πρώτοι λογαριασμοί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *