Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας και τον Ιούνιο η Σέριφος!

Διαβάζουμε στον ιστότοπο in.gr τα εξής :

Αντιμέτωποι με το φαινόμενο της λειψυδρίας κινδυνεύουν να βρεθούν οι κάτοικοι του Δήμου Σερίφου. «Στα όσα χρόνια θυμάμαι, για πρώτη φορά η στάθμη του νερού στο φράγμα είναι σε τόσο χαμηλό επίπεδο» δήλωσε αποκλειστικά στο in ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ρεβίνθης.

Αφορμή για την επικοινωνία μας στάθηκε η παράταση της κήρυξης του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως ανακοίνωσε προ λίγων ημερών το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με το ακόλουθο:

«Αποφασίζουμε την παράταση κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σερίφου της Περιφερειακής Ενότητας Σερίφου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς εξακολουθούν να ισχύουν οι λόγοι κήρυξης και το έργο της διαχείρισης των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση φαινομένων λειψυδρίας στην παραπάνω περιοχή, δεν έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τα ανωτέρω 9 και 10 σχετικά. Η εν λόγω παράταση κήρυξης θα ισχύει για έναν (1) μήνα, ήτοι έως και 01 Ιουλίου 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».

Τι έπεται

Με ποιον τρόπο ωστόσο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το διαφαινόμενο πρόβλημα, ρωτήσαμε τον Δήμαρχο Σερίφου ο οποίος μας είπε: «Είναι γεγονός πως για 5η συνεχόμενη χρονιά δεν έχει βρέξει. Το φράγμα έδινε λύσεις όλα αυτά τα χρόνια αλλά όπως προανέφερα είναι σε οριακή κατάσταση. Αυτή την στιγμή δρομολογούμε την εγκατάσταση ενός Ταχυδιυλιστηρίου στο φράγμα, έτσι ώστε να  διυλίσουμε όσο νερό έχει μέσα για να μπορέσουμε να βγάλουμε την χρονιά. Επίσης θα προβούμε στην προμήθεια μιας αφαλάτωσης δυναμικότητας 600 κυβικών ημερησίως, ώστε αν τελειώσει το νερό από το φράγμα να έχουμε εναλλακτική λύση».

Έχουμε την εντύπωση ότι τα δικά μας σχόλια περιττεύουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *