Αυξήσεις κατά 50% στα δημοτικά τέλη της Σύρου λόγω ΦΟΔΣΑ v. Αιγαίου- Τι γίνεται στη Σέριφο;

“Βραχνάς” για τα οικονομικά του Δήμου Σύρου η ετήσια απαίτηση του Φορέα που για το 2024 είναι 1,4 εκατ. ευρώ

Αυξήσεις “φωτιά” στα δημοτικά τέλη θα κληθούν να σηκώσουν οι δημότες της Σύρου από το 2025, καθώς η συνεχής ανοδική πορεία των εισφορών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης προς τον ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου για τη διαχείριση του ΧΥΤΑ του νησιού, φέρνει το δημοτικό ταμείο στο… χείλος του γκρεμού. Πρόκειται για μία εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που μοιραία θα “έσκαγε” στα χέρια της νυν Δημοτικής Αρχής, η οποία θα κληθεί να δώσει τον δικό της αγώνα απέναντι στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, για να μπορέσει να συγκρατήσει ή και να μειώσει τις εισφορές που ζητούνται σε ετήσια βάση. Διευκρινίζεται πως η χρέωση των Δήμων από τον ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου γίνεται απολογιστικά.

Στη Σέριφο τι γίνεται;

Στη Σύρο –για τα υπέρογκα ποσά με τα οποία χρεώνεται ο Δήμος–, σημειώνεται η απουσία αντίδρασης από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή μέσα στα συμβούλια του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου. 

Η Σέριφος είχε παρουσία;  

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη  δεν είχε καμία παρουσία. 

Άλλωστε είναι γνωστή η διαμάχη του αντιδημάρχου οικονομικών κ. Λιβάνιου και του Περιφερειάρχη και προέδρου του ΦΟΔΣΑ ν. Αιγαίου κου Χατζημάρκου. Για τη Σέριφο λοιπόν, υπήρξε αντίδραση, αλλά μάλλον εκτός πλαισίου. Με τον λάθος τρόπο θα λέγαμε. Σκοπός δεν είναι η κατά μέτωπο αντιπαράθεση –από την οποία πιθανότατα δεν θα κερδίσουμε κάτι– αλλά η εύρεση κοινών σημείων. Γεγονός που δεν θα συμβεί ποτέ με δημόσιες αντιπαραθέσεις εκ των υστέρων.

Και μία τελευταία παρατήρηση: Έχει επικοινωνία ο Δήμος Σερίφου με άλλους δήμους του Νοτίου Αιγαίου που έχουν παρόμοια προβλήματα για να βρεθεί πιθανή συνολική λύση,  ή για άλλη μια φορά  ισχύει το επικό «Ο δήμος μας δεν έχει ανάγκη κανέναν»;;;

(με πληροφορίες από : https://www.koinignomi.gr/, της Άννας – Τερέζας Δαλμυρά, 22/1/2024)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *