Περί διαβούλευσης συνέχεια….

Ακόμα περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Σερίφου (Τετάρτη σήμερα 8/5) για την 2η διαβούλευση του Σαββάτου στο Γυμνάσιο που ανάρτησε και μοίρασε σε όοοολα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο καθηγητής Κος Σπιλάνης. Δεν ξέρω τι νέα ‘νούμερα’ θα έχει να παρουσιάσει ο κος καθηγητής που κάνει εργαστηριακό  island hoping  (από νησί σε νησί), με τους συνεργάτες του,  και αλλά μάλλον θα είναι για… όσους μπορέσουν! Ούτε video, ούτε live stream (ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση) ΔΕΝ θα έχει. Στο σκότος όσοι δεν τα καταφέρουν!

Η διοργανώτρια αρχή, η ομάδα του Εργαστήριου Τοπικής Νησιωτικής Ανάπτυξης δεν θέλει συμμετοχή δια ζώσης, όπως ρητά το έχει δηλώσει δια στόματος του καθηγητή κου Σπιλάνη στα σχόλια της ανακοίνωσης για την προηγούμενη διαβούλευση, στις 16 Μαρτίου (δες εδώ).

Σεβαστοί οι προσωπικοί λόγοι του κου καθηγητή που δεν θέλει δια ζώσης συμμετοχή, αλλά γιατί στην Πάρο είχε;  (https://www.facebook.com/groups/142714072814302/posts/1953254028426955/)

Γιατί το… πακέτο «Τι Πάρο θέλουμε», διαφέρει από το «τι Σέριφο θέλουμε»; 

Με την ευκαιρία, να σας πω κι εγώ «τι Σέριφο θέλω», αφού δεν μπορώ να συμμετέχω στη διαβούλευση….

  • Θέλω μια Σέριφο με Δήμο να ενεργεί με διαύγεια και όχι με μυστικοπάθεια και να ενημερώνει τους δημότες για ότι γίνεται, και όχι να τα μαθαίνουμε από δημοσιογραφικά site και από την αντιπολίτευση…
  • Θέλω να μάθω πόσο τελικά θα στοιχίσει συνολικά στους δημότες της Σερίφου αυτό το…. «Τι Σέριφο θέλουμε»… Όχι τίποτε άλλο, για να μπορέσω και στο τέλος να αξιολογήσω το αποτέλεσμα….
  • Θέλω να μάθω αν και πως προτίθεται ο Δήμος να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα της έρευνας, όποια και να είναι αυτά… (ή θα τα κλειδώσει στο ντουλάπι;)
  • Θέλω ένα Δήμο που να ασχολείται με τα άμεσα προβλήματα του τόπου (ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, υγεία, λειτουργικό βιολογικό, δρόμους, μονοπάτια, τουρισμό 12 μήνες, ύδρευση, αδέσποτα, κ.λπ.) και όχι να ψάχνει να βρει τι προβλήματα ΘΑ φέρει στο απώτατο μέλλον ο υπερτουρισμός (ποιος υπερτουρισμός, μην κοροϊδευόμαστε τώρα… Αν κινδυνεύει η Σέριφος από υπερτουρισμό τι να πουν οι υπόλοιπες Κυκλάδες… Το επιχείρημα «μη γίνουμε Μύκονος», είναι αφελές, και το καταλαβαίνει ο κάθε νοήμων πολίτης….)
  • Και θέλω και μια Σέριφο με πολίτες να μιλάνε και να λένε τη γνώμη τους (δημοσίως… γιατί ιδιωτικά όλοι μιλάνε)… Και όχι δεσμευμένους σε μια ιδιότυπη ομερτά που έχει να κάνει με την συναλλαγή, την εκμετάλλευση λόγω εντοπιότητας, τους εκβιαστικούς λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης και τόσα άλλα.

Κι άλλα “θέλω” για το νησί, αλλά ας ξεκινήσουμε από αυτά και βλέπουμε.

Καλή «διαβούλευση»…. Όσοι την πάρετε είδηση….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *