Το Athens Magazine υμνεί την παραλία του Άγιου Σώστη

Με ένα διθυραμβικό άρθρο το athensmagazine.gr/ υμνεί την διπλή παραλία του Αγίου Σώστη σε ένα εκτενές κείμενο που συνοδεύεται και από σχετικά βίντεο!

Ο τίτλος του άρθρου είναι «Βγαλμένη από παραμύθι: Η παραλία με την χρυσαφένια άμμο και τα σαγηνευτικά νερά που χωρίζεται στα δύο». Απολαύστε το!

Η παραλία έχει κάτι ξεχωριστό που θα το καταλάβεις απόλυτα αν βρεθείς εκεί

Η μεγάλη και πλούσια ακτογραμμή της Ελλάδας είτε στην ηπειρωτική χώρα είτε στη νησιωτική κρύβει πολλές ενδιαφέρουσες εκπλήξεις και δεδομένα που πολλοί δεν γνωρίζουν. Ιδιαίτερα σε μερικές παραλίες, μπορεί να συναντήσεις ακόμη και… διαφορετικές καιρικές συνθήκες σε λίγα μέτρα απόσταση. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με μια παραλία στην Σέριφο. Κάτι ξεχωριστό που θα καταλάβεις απόλυτα αν βρεθείς εκεί.

Το νησί, λοιπόν, έχει μια παραλία η οποία που «χωρίζεται» στα δύο και η μία έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Μια λωρίδα άμμου χωρίζει την παραλία σε δύο μέρη με το ένα να πλήττεται συνέχεια από ισχυρούς ανέμους. Η παραλία αυτή με τη χρυσαφένια παραλία βρίσκεται στο ανατολικό μέρος του νησιού και είναι πράγματι πανέμορφη. Μπορείς μάλιστα να επιλέξεις είτε σου αρέσουν τα κύματα είτε τα πιο ήρεμα νερά…

Μιλάμε, λοιπόν, για την παραλία του Αγίου Σώστη. Είναι μια χρυσαφένια παραλία με κρυστάλλινα νερά η οποία βρίσκεται πολύ κόντα στο λιμάνι της Σερίφου και είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει πέρα από τα νερά της είναι το γεγονός ότι χωρίζεται στα δύο και στο ένα μέρος αναπτύσσονται… διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Από τις δύο παραλίες, λοιπόν, ο αριστερός όρμος με την ονομασία Βορεινό Πλακωτό, ταλαιπωρείται συνεχώς από τους δυνατούς ανέμους οι οποίοι πνέουν στην περιοχή. Έτσι η δεξιά παραλία είναι αυτή που τραβά όλα τα βλέμματα και στην αριστερή κινούνται όσοι αγαπούν περισσότερο τα κύματα. Η δεξιά πάντως θεωρείται ότι είναι η κεντρική παραλία του όρμου, από τη στιγμή που είναι και η μεγαλύτερη.

Εκτός από την… καιρική διαφορά, κάτι ακόμη που ξεχωρίζει στην παραλία και τραβάει τα βλέμματα είναι το ομώνυμο εκκλησάκι του Αγίου Σώστη που ορθώνεται κατάλευκο στα βράχια της μικρής χερσονήσου, ακριβώς στη μέση του μεγάλου όρμου. Συνολικά το περιβάλλον πάντως σου προσφέρει μια ηρεμία ενώ εκτός από τη λεπτή χρυσή άμμο, τα δέντρα που βρίσκονται τριγύρω σου προσφέρουν απλόχερα τη σκιά τους. Όσο για τα υπέροχα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά της, είναι αρκετά ρηχά στην αρχή με σταδιακά αυξανόμενο βάθος, με αποτέλεσμα να προτιμούνται και από πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά.

Δείτε σχετικά βίντεο εδώ και εδώ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *